NIJMEGEN Visueel presenteert kunstenaars

Nijmegen, 14 november 2008
 
Vandaag is bekend geworden welke twaalf kunstenaars de komende zes maanden in interactie met bewoners aan kunstproducties in de Nijmeegse wijken gaan werken om zo een uniek beeld van de stad anno nu te creëren. Dit zal gebeuren onder de naam ‘Nijmegen Visueel’.
 
Op 28 november 2008 zullen de kunstenaars zich presenteren aan Nijmegen en via een speciale loterij door wethouder van Hooft aan de wijken gekoppeld worden. ‘Nijmegen Visueel’ is een initiatief van de lokale stichting Pink Sweater Productions die zich met name op film en fotografie activiteiten richt. Het project heeft naast een sociaal aspect binnen de wijken ook als doel om meer kunst en cultuur naar de 44 wijken te brengen en de initiatiefnemers beschouwen het zelf als een ontdekkingsreis door hun eigen stad.

Pink Sweater is nog opzoek naar contactpersonen uit meerdere wijken die aanwezig willen zijn bij de loting. Taak van de contactpersoon is om de kunstenaar in contact met de buurt te brengen door bijvoorbeeld in samenspraak een kunstbijeenkomst in de wijk te organiseren waaruit een concreet idee voor “Nijmegen Visueel” moet uitkomen. De komende dagen zal op de projectwebsite www.nijmegenvisueel.nl meer informatie over de kunstenaars te vinden zijn.

De selectie van kunstenaars heeft plaatsgevonden in samenspraak met Artez afdeling Vrije kunst, Borax vereniging ter bevordering van de Nijmeegse fotografie,creatiefcollectief Smeerolie en Dziga videowerkplaats voor filmmakers. Het gaat om de volgende kunstenaars:

Rob Arts (graffiti kunstenaar www.graffiti.nl)
Anouk Bleumer (fotograaf www.anoekbleumer.nl)
Carla Dijs (beeldend kunstenaar www.carladijsbeelden.web-log.nl)
Michel Alders (spuitbus kunstenaar)
Toyah van de Ven (beeldend kunstenaar www.toyahvandeven.nl)
Huub Kistemakers (videoanimator www.myspace.com/huubkistemaker)
Rachel Kruithof (videokunstenaar)
Mireille Ligterink (beeldend kunstenaar www.mireilleligterink.nl)
Ralph Schmitz (fotograaf)
Jac Splinter (2d, 3d, 4d ontwerper www.jacsplinter.nl)
José Verhaegh (fotograaf www.joseverhaegh.com)
Melkfabriek collectief bestaande uit Floor Adams,Maik Hagens,YXX ontwerpers (video animatie , grafische kunst www.melkfabriek.eu).

De soundtrack van Nijmegen Visueel zal gemaakt worden door Bo van de Graaf (componist / muzikant www.bovandegraaf.nl).

Bijeenkomst kunstenaars en bewoners
Vrijdagavond 28 november 2008, tussen 19:30 en 21:00 in Oud West,
Wijkcentrum Titus Brandsma, 2e Oude Heselaan 286
 

 
Bron: Nijmegen Visueel www.nijmegenvisueel.nl