Het tiende Nimweegs Dictee, 31 okt

Nijmegen, 22 september 2008
 
Een Nijmeegse traditie; het tiende Nimweegs Dictee
 
Op vrijdag 31 oktober 2008 zal in de raadzaal van het Nijmeegse gemeentehuis voor de tiende keer het Nimweegs Dictee plaatsvinden. Een jubileum dus. Daarom zal dit Dictee extra feestelijk zijn en een terugblik inhouden op de eerdere edities. De deelnemers ontvangen een aandenken aan dit jubileum Dictee.
 
Het Nimweegs Dictee kan inmiddels met recht een Nijmeegse traditie genoemd worden. Het wordt georganiseerd door de Lionsclub Keizer Karelstad. Ieder jaar weer strijden de deelnemers om de Groadus van Nimwegen Bokaal.
Het Dictee zelf wordt al jaren, en dus ook dit jaar weer, geschreven door Jan Roelofs, Nijmegenaar in hart en nieren. Ook zijn er weer optredens van Nijmeegse artiesten. Prof.dr.Roeland van Hout zal een inkijkje geven in het Nimweegs dialect.

De deelnemers wordt aangeraden om vooraf woordenboek van het Nimweegs dialect, “Kie(k) däör, wà räör” te “bestuderen”. Dit woordenboek is geschreven door Prof.dr. Roeland van Hout, Jan Roelofs en Leo van Stijn.
Het woordenboek mag uiteraard niet tijdens het Dictee zelf worden geraadpleegd. De aanwezige “spiekpliessie” zal daar streng op toezien.

De deelnemersprijs is ook nu weer laag gehouden, € 12,50 per persoon. Daar zijn koffie met een versnapering en een hapje en drankje na afloop bij inbegrepen.

Datum: vrijdag 31 oktober
Tijdstip: 20.00 uur
Plaats: gemeentehuis Nijmegen
Toegangsprijs € 12,50

Toegangsbewijzen, in de vorm van een originele button, inmiddels een collector’s item geworden, zijn te bestellen via nimweegsdictee@delindenberg.com
 
Rubriek Onderwijs & opleidingen Nijmegen