Noa Peeters uit Nijmegen Schittert als Finaliste bij Miss Beauty of Gelderland

De 22-jarige Noa Peeters uit Nijmegen staat in de schijnwerpers als finaliste van de Miss Beauty of Gelderland-verkiezing. Op 15 oktober heeft zij trots haar sjerp in ontvangst genomen tijdens de selectiedag. De grote finale vindt plaats op 15 december in het theater Hanzehof in Zutphen.

Inzet voor Zelfacceptatie

Maar liefst 31% van de jongeren worstelt met onzekerheid over hun lichaam. Noa zet zich in om het belang van zelfacceptatie te benadrukken. Ze moedigt jongeren aan om tevreden te zijn met zichzelf en hun unieke lichamen. “We zijn allemaal uniek en er is maar één van jou, dus behandel jezelf met liefde,” benadrukt ze. Noa gelooft ook in het zorgen voor onze planeet. Kleine acties zoals afvalscheiding kunnen al een groot verschil maken. “Lief zijn voor elkaar en voor de aarde brengt goedheid in de wereld.”

noa peeters miss gelderland

Eigen Ervaring

Noa spreekt uit ervaring. Als iemand die niet de slankste is, heeft ze haar lichaam zien veranderen tijdens de puberteit, ondanks talrijke diëten en sportregimes. “Het was en is soms nog steeds een uitdaging, maar ik leer mezelf langzaam te accepteren zoals ik ben.”

Haar Boodschap

Noa’s boodschap is duidelijk: “Wees lief voor jezelf, je lichaam, anderen en moeder aarde. We hebben maar één versie van jou en slechts één aarde. Beauty heeft geen maat!”