D66 wil aansluiting Nijmegen op NS-nachtnet

Nijmegen, 10 november 2008
 
D66 wil aansluiting Nijmegen op NS-nachtnet

D66 Nijmegen wil dat Nijmegen een aansluiting krijgt op het landelijke nachtnet van de Nederlandse Spoorwegen. Nu ligt het openbaar van en naar Nijmegen vanaf middernacht zo goed als plat. Dit is voor de tiende stad van Nederland onacceptabel. D66 Nijmegen vraagt de wethouder om hier werk van te maken.

Al langer zijn grote steden in de Randstad aangesloten op het NS-nachtnet, zoals Amsterdam, Utrecht, Delft, Leiden, Den Haag en Rotterdam. Sinds vorig jaar zijn ook de vier grote Brabantse steden op het nachtnet aangesloten; met financiële ondersteuning van de vier steden en de provincie Noord-Brabant doen de Nederlandse Spoorwegen een experiment van drie jaar. Uit onderzoek van de provincie Noord-Brabant blijkt dat het experiment een groot succes is.

Duco Bodewes, fractievoorzitter van D66 Nijmegen: ‘Nijmegen moet nachttreinen krijgen. Voor veel inwoners van Nijmegen is dat aantrekkelijk, voor studenten maar evengoed voor veel andere mensen. Daarnaast zijn er ook genoeg mensen die Nijmegen bezoeken, waarvoor nachttreinen een uitkomst zijn. Bijvoorbeeld mensen die vrienden of familie bezoeken of een concert in Doornroosje of mensen die gezellig komen stappen.’

D66 Nijmegen heeft de wethouder schriftelijke vragen gesteld. Daarin dringen de sociaal-liberalen er bij de wethouder op aan om met de provincie Gelderland, de Stadsregio en de gemeente Arnhem te overleggen om aansluiting op het nachtnet te realiseren. Ook wil D66 Nijmegen dat de gemeente geld uittrekt voor een experiment, zoals ook de Brabantse steden dat doen.

Bron  D66 Nijmegen