Ochten – Na aanrijding ervandoor

Ochten/A15, 31-01-2009 • Rond 03.30 uur vrijdagnacht kreeg de politie een melding dat op het viaduct Kesteren/Ochten bij de A15 een auto tegen de vangrail stond, zonder bestuurder. Agenten van het korps Landelijke Politiediensten waren er al bij. De auto bleek flink beschadigd en binnen hadden zij personalia aangetroffen van iemand die de plaatselijke agenten ambtshalve kenden. Ook wisten zij wel enkele verblijfsadressen van deze man in de omgeving. Een zoekactie werd gestart.

Al snel werd de verdachte, van 29 jaar uit Lienden, in een woning in zijn woonplaats aangetroffen. Hij bleek gedronken te hebben. Bij zijn aanhouding pleegde hij dermate verzet dat de agenten pepperspray hebben gebruikt.
De Liendenaar wordt ervan verdacht onder invloed te hebben gereden en de plaats ongeval te hebben verlaten zonder zich kenbaar te maken. Ook staat de man gesignaleerd voor nog openstaande boetes.

De politie heeft nader onderzoek ingesteld en zal enkele getuigenverklaringen opnemen. De 29-jarige zit ingesloten voor verhoor.