Omleiding A73 na kantelen vrachtauto

A73 richting Ewijk afgesloten
 
Beuningen, 16-02-2009
 • Op de Rijksweg A73 kantelde maandagmorgen omstreeks 11.10 uur door nog onbekende oorzaak een vrachtauto met oplegger. De cabine kwam op de middenvangrail terecht. De chauffeur raakte gewond, maar niet bekneld. De hulpverleningsdiensten politie, brandweer en ambulance gingen ter plaatse. De snelweg richting Beuningen en knooppunt Ewijk is sinds half 12 geheel afgesloten. Rijkswaterstaat (RWS) heeft inmiddels een omleiding ingesteld.

Beide rijstroken naar Beuningen werden afgesloten, verkeer werd begeleid via de vluchtstrook. Rond half 12 sloot RWS de A73 naar Ewijk geheel af en stelde een omleidingsroute in via de A326 naar Wijchen. Aan de andere kant, richting Nijmegen, was één rijstrook beschikbaar. Even na 12.00 uur kon deze rijbaan weer worden vrijgegeven. Een bedrijf is op dit moment bezig met takelwerkzaamheden.

De chauffeur is met onbekend letsel per ambulance naar het UMC St Radboud overgebracht. Er is nader onderzoek gaande naar de toedracht van het ongeval.

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) kwam eveneens ter plaatse en draagt zorg voor de verdere behandeling en afhandeling van deze zaak.