Omstreden Gebruik van LSD in Behandeling van Neurologische Patiënten Onderwerp van Lezing in Nijmegen

Op zondag 26 oktober zal Jan Bastiaans, verbonden aan de medisch-historische club Daniel de Moulin, een lezing geven over het controversiële gebruik van psychedelica zoals LSD in de behandeling van neurologische patiënten. De lezing vindt plaats in het Huis van de Geschiedenis, gevestigd in de Mariënburgkapel 26 te Nijmegen, van 19.00 tot 21.00 uur.

Lezing KZ syndroom en LSD behandeling(1)

Over het KZ-Syndroom en PTSS

In de jaren zestig werd duidelijk dat overlevenden van concentratiekampen psychische klachten ontwikkelden, bekend als het KZ-syndroom. De behandelmethoden van die tijd omvatten het gebruik van psychedelica, waaronder LSD. Dit syndroom, oorspronkelijk gereserveerd voor overlevenden van Duitse kampen, groeide in de loop der jaren uit tot wat nu algemeen bekend staat als posttraumatische stressstoornis (PTSS), een diagnose die van toepassing is op een veel breder scala van trauma-overlevenden.

Aanmelden en Kosten

Aanmelden voor de lezing kan via kleiohistoria@markbeumer.eu. De toegangsprijs bedraagt €5, contante betaling aan de deur (pinnen is niet mogelijk). Deze kosten gelden ook voor Huisvrienden van het Huis van de Geschiedenis.

Over Jan Bastiaans

Jan Bastiaans, een vooraanstaande figuur in het veld en een bekende media-persoonlijkheid, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het gebruik van psychedelica in de behandeling van verschillende psychische aandoeningen, waaronder het KZ-syndroom en PTSS.