On the Move, migratie – Marienburg, 13 feb

Vrijdag 13 februari 2009
Global Special: On the Move – filmfestival over migratie

In de eerste Global Special van dit jaar richten we de blik op migratie. Het filmprogramma On the Move van Cinema Delicatessen toont de zoektocht van migranten naar een beter bestaan in Europa. Wat betekent het om als migrant hier in Europa je bestaan op te moeten bouwen? Hoe gaan we in Nederland om met migranten en wat betekent de komst van migranten eigenlijk voor de autochtone bevolking?
Na de vertoning van All white in Barking een discussie over de reactie van autochtone Nederlanders op de komst van migranten, vervolgens tonen we de film Welcome Europa, gevolgd door een gesprek over hoe wij in Nederland omgaan met migranten, en we sluiten af met de vertoning van Chicagoblok (Ingeborg Jansen), over 35 nationaliteiten die gebruik maken van een 26 verdiepingen tellende woontoren.
Deelnemers aan het programma zijn onder meer Jaffe Vink (voormalig hoofdredacteur van Opinio), Henk van Houtum (Nijmegen Centre for Border Research van de Radboud Universiteit Nijmegen), Oulfa Rouached (Osmose) en Monique Volkers (Vluchtelingenwerk). De gespreksleiding is in handen van Willem Dudok (BKB).

Vrijdag 13 februari / aanvang 19 00 uur / entree 7 euro per film, passepartout (3 films) 15 euro, Marienburg 38-39, Nijmegen / reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX)

In samenwerking met Osmose
Global is een publiek project van LUX en het CIDIN van de Radboud Universiteit, over de mensen in de Derde Wereld die het slechter hebben dan wij en de vraag wat wij, met hen, daaraan kunnen doen. Dit project is mogelijk gemaakt door de NCDO. Informatie over dit project vindt u op www.globaldebat.nl