Onderzoek ongeregeldheden nieuwjaarsnacht

Onderzoek ongeregeldheden nieuwjaarsnacht afgerond
 
Nijmegen, 11-02-2009
 • Deze week heeft de politie het onderzoek afgesloten naar de ongeregeldheden die plaatsvonden tijdens de jaarwisseling in de wijk Leuvensbroek.

Dinsdag 27 januari werden drie verdachten aangehouden voor het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk. Het ging om drie Nijmegenaren van 14, 18 en 43 jaar oud. Tegen de 18- en 43- jarige Nijmegenaren is proces-verbaal opgemaakt voor het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk.

 

Op 27 januari werd ook een 21-jarige verdachte aangehouden. Deze verdachte werd eerder al op 2 januari aangehouden en is toen in vrijheid gesteld, omdat er op dat moment te weinig bewijs tegen hem lag. Na uitvoerig opsporingsonderzoek is de verdachte opnieuw aangehouden op verdenking van illegaal vuurwerkbezit, brandstichting c.q. poging doodslag. De verdachte zit nog in voorlopige hechtenis.

 

Dinsdag 3 februari werd in verband met het onderzoek een 18-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt verdacht openlijke geweldpleging dan wel vernieling tegen de politie. De politie maakte hier proces-verbaal voor op.

 

Oudejaarsnacht is het erg onrustig geweest in de 15e straat van Leuvensbroek. Die avond was er overlast van vreugdevuren en zwaar vuurwerk. Verschillende keren is de politie ter plaatse gegaan. Bij de laatste keer werden zowel de politie als de brandweer bekogeld met o.a. een bierfles, zwaar vuurwerk en een molotovcocktail. Die molotovcocktail veroorzaakte brand aan de achterzijde van een brandweerauto. De ME kwam ter plaatse om de agenten en de brandweer te ondersteunen.