Leuvensbroek – Aanhoudingen oudjaarsnacht

Vier personen aangehouden ivm ongeregeldheden oudjaarsnacht
 
Nijmegen, 30-01-2009
 • Deze week zijn vier verdachten aangehouden en verhoord in het onderzoek naar de ongeregeldheden die plaatsvonden in de wijk Leuvensbroek tijdens de jaarwisseling. Eén van de verdachten, een 21-jarige man, werd eerder al op 2 januari aangehouden en weer in vrijheid gesteld.

Dinsdag 27 januari zijn drie verdachten aangehouden voor het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk. Het gaat om drie Nijmegenaren van 14, 18 en 43 jaar oud.

Later die dinsdag is een 21-jarige verdachte aangehouden. Deze verdachte werd eerder al op 2 januari aangehouden en is toen in vrijheid gesteld, omdat er op dat moment te weinig bewijs tegen hem lag. Na uitvoerig opsporingsonderzoek is de verdachte opnieuw aangehouden op verdenking van illegaal vuurwerkbezit en brandstichting c.q. poging doodslag . De verdachte is donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Arnhem en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

 

De oudejaarsnacht is het erg onrustig geweest in de 15e straat van Leuvensbroek. De hele avond was er overlast van vreugdevuren en zwaar vuurwerk. Verschillende keren is de politie ter plaatse gegaan. Bij de laatste keer werden zowel de politie als de brandweer, bekogeld met oa. een bierfles, zwaar vuurwerk en een molotovcocktail. Die molotovcocktail kwam tegen een brandweerauto waarbij de achterkant vlam vatte. De ME kwam ter plaatse om de agenten te ondersteunen. Het onderzoek wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Oproep getuigen

Hebt u informatie over deze zaak en niet eerder daarover gesproken met een politieagent? Bel dan de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij “Meld Misdaad Anoniem”.