Ongevallen door alcohol

Waardenburg, Ewijk, Nijmegen, 22-02-2009 • In Waardenburg, Ewijk en Nijmegen zijn bestuurders aangehouden nadat zij een ongeval hadden veroorzaakt met alcohol op.

Waardenburg

Zaterdagmiddag werd de politie gebeld dat een auto in de sloot lag op de kruising Slimweistraat – Ammanswal. Twee mannen waren bij de auto weggelopen. Agenten troffen de mannen op de Slimweistraat, maar zij ontkenden iets met de aanrijding te maken te hebben. Echter, door oplettende getuigen die de agenten duidelijke signalementen gaven, konden de mannen alsnog worden staandegehouden. Getuigen hadden ook verklaard wie er gereden had. Deze man rook sterk naar alochol, maar weigerde mee te werken aan een blaastest. Hij werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de verdachte, een 30-jarige man uit Polen, heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

 

Ewijk

Zaterdagnacht werd de politie gebeld dat er een auto dwars op de Koningstraat stond. Omdat dit gevaarlijk was voor het verkeer werd een takelwagen geregeld. Agenten spraken intussen met de getuige, die verklaarde dat hij een harde klap had gehoord. Hij zag toen dat een auto tegen een boom was gereden en dat de automobilist ervandoor ging. Met behulp van het kenteken kon de bestuurder worden achterhaald. Hij, een 25-jarige man uit Deest, werd aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Ook moest hij ademanalyseonderzoek op het politiebureau in Beneden-Leeuwen doen. Daaruit bleek dat hij teveel gedronken had, hij blies 450 ug/l. De verdachte is voor beide feiten gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

  

Nijmegen

Vlak voor middernacht was er een aanrijding tussen een bromfietser en een auto op de Van Broeckhuysenstraat. De automobiliste, een 48-jarige vrouw uit Wijchen, wilde rechtsaf naar de Ziekerstraat gaan en zag daarbij de bromfietser over het hoofd, mogelijk omdat deze geen licht aan had. Omdat de regel ‘botsen=blazen’ geldt, legden beide betrokkenen een blaastest af. Hieruit bleek dat de bromfietser, een 36-jarige man uit Berg en Dal, had gedronken. Hij werd aangehouden en voor ademanalyseonderzoek naar het politiebureau gebracht. Het bleek dat hij voor de achtste keer werd aangehouden voor rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 11 uur.