Ontdek de Magie van de Natuur: Het Groene Weekend bij de Lindenberg

In het laatste weekend van de kerstvakantie, 6 en 7 januari 2024, nodigt de Lindenberg in Nijmegen jong en oud uit voor Het Groene Weekend. Dit evenement staat in het teken van de natuur met een focus op wind, water en woud, en combineert betoverende voorstellingen met educatieve, gratis workshops voor kinderen.

06012024_Duda Paiva Company_Kinderen van het Verdwenen Woud_Foto Paulina Matusiak & Gregor Servais_1

Programma Zaterdag 6 januari 2024: Fantasie Ontmoet Natuur

De zaterdag opent met de voorstelling ‘Kinderen van het Verdwenen Woud’ (6+) door Duda Paiva Company. Deze boeiende show brengt vergeten dieren uit het Braziliaanse regenwoud tot leven in een unieke schuimrubberwereld. Kinderen worden meegenomen op een avontuurlijke reis waar de natuurlijke habitat van exotische dieren als de jaguar, miereneter en blauwe arara centraal staat.

Naast deze voorstelling kunnen kinderen deelnemen aan een speciale workshop over windenergie. In ‘Bouw je eigen windmolen’, leren kinderen hoe windmolens functioneren en bouwen ze zelf een mini-windmolen die een led-lampje doet branden wanneer de wind waait.

Programma Zondag 7 januari 2024: Dans en Waterwijsheid

Op zondag wordt Het Groene Weekend voortgezet met ‘Topsy Turvy’ (4+) door NeverLike / Keren Levi. In deze dansvoorstelling creëren de artiesten een betoverende wereld waarin de realiteit en digitale schermen samensmelten. Het publiek wordt meegenomen op een reis door bergen, zeeën en luchten, waarbij zowel de realiteit als digitale effecten de beleving verrijken.

Kinderen kunnen zich ook verheugen op de workshop ‘Waterabsorptiebaan Maken’, waarin ze leren over slim watergebruik. Ze ontdekken hoe verschillende materialen water absorberen en bouwen een eigen waterbaan om te zien hoe wateropvang in de praktijk werkt.

Creatief Leren over Natuur en Technologie

Beide workshops worden georganiseerd door Studio Xplosief in samenwerking met Lindenberg Kunst en Technologie, en bieden een unieke kans voor kinderen om spelenderwijs te leren over duurzaamheid en de natuur.

Bezoek Het Groene Weekend

Het Groene Weekend belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel kinderen als volwassenen. Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek de website van de Lindenberg: www.delindenberg.com/kerstvakantie. Het adres van de Lindenberg is Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen. Wees welkom en laat je inspireren door de wonderen van onze natuur!