Ontdek Natuur, Cultuur en Historie in Museumpark Orientalis Deze Herfstvakantie

Deze herfstvakantie, van 14 oktober tot en met 29 oktober, biedt Museumpark Orientalis bezoekers de unieke kans om de natuur en cultuurhistorie te verkennen. In het schilderachtige landschap van het park kunnen bezoekers wandelen door drie historische dorpen, terwijl ze meer leren over verschillende culturen, geloven, flora en fauna.

Fotograaf Raoul van Meel verdwalen
(c) Raoul van Meel

Wandelpaden vol Ontdekkingen

Bezoekers kunnen hun tocht beginnen vanaf de kassa in het hoofdgebouw, waar diverse wandelroutes beschikbaar zijn. Op het Romeins Filosofenpad kunnen ze reflecteren op levensvragen en kennismaken met de wijsheid van Romeinse denkers. Het Pelgrimspad biedt een avontuur buiten de gebaande paden, en in de Koan tuin staan verschillende boeddhistische raadsels en dialogen centraal. Daarnaast is er een nieuwe audiotour van Arnon Grunberg die bezoekers meeneemt langs iconische plekken in het Museumpark en het naastgelegen begraafpark.

Begeleide Activiteiten

Voor degenen die liever een gids volgen, is er op zaterdag 21 oktober een speciaal programma. Ecoloog Wouter Helmer zal een wandeling leiden die focust op de relatie tussen natuur en cultuurhistorie, zoals de invloeden van ijstijden, Romeins graafwerk en Middeleeuwse ontginning.

Extra’s

Naast wandelen kunnen bezoekers genieten van andere activiteiten zoals labyrint-lopen met een natuurcoach, ontdekte Romeinse wijnpersen, ambachten, verteltheater voor alle leeftijden en een herfstbingo met prijzen.

Praktische Informatie

  • Data: 14 oktober t/m 29 oktober
  • Openingstijden: Dagelijks van 11:00 uur tot 17:00 uur
  • Locatie: Museumpark Orientalis
  • Meer informatie: Voor het volledige programma, bezoek www.museumparkorientalis.nl/programma