Ontdek Thuis op het Nijmeegs Kinderboekenfeest 2023

Nijmegen – Op zondag 15 oktober 2023 opent de Lindenberg haar deuren voor het jaarlijkse Nijmeegs Kinderboekenfeest. Kinderen in de leeftijdscategorie 4 t/m 10 jaar worden uitgenodigd om op een avontuurlijke manier te ontdekken wat ’thuis’ betekent voor verschillende mensen. Het thema van dit jaar, ‘Bij mij thuis’, sluit aan bij de landelijke Kinderboekenweek van 2023.

kinderboekenweek lindenberg

Wat er te beleven is:

  • Theater: Maak kennis met een verliefde buurman in ‘Groei!’ van Theatergroep Nooitgedacht, gebaseerd op Roald Dahl’s ‘Ieorg Idur’, of beleef een muzikaal avontuur met ‘Familie Vermi-Celli’ van Theater Jaski.
  • Film: Geniet van de film ‘Mijn bijzonder rare week met Tess’, naar het boek van Anna Woltz. Anna Woltz zal ook aanwezig zijn en een inkijkje geven in het leven van een schrijver.
  • Workshops: Kinderen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten, van het maken van een functionerend leeslampje tot theaterworkshops waarin droomhuizen worden verzonnen. Fans van de Japanse Mangastijl kunnen leren tekenen met striptekenenaar Renée Rienties, en illustrator Roel Seidell leert kinderen kaartontwerp, vergezeld van verhalen en tekentips.
  • Gratis randprogramma: Buiten de betaalde activiteiten kunnen kinderen genieten van gratis knutselactiviteiten, een huiskamerdisco, meet & greets met schrijvers en nog veel meer.

Over Kinderboekenweek 2023 Van 4 t/m 15 oktober 2023 verkent de Kinderboekenweek het thema ‘Bij mij thuis’. De week stimuleert kinderen om na te denken over de unieke aspecten die een huis tot een thuis maken.

Praktische informatie Het volledige programma en ticketinformatie is te vinden op www.delindenberg.com/kinderboekenfeest. Ticketprijzen variëren van € 3,- voor workshops tot € 5,- voor voorstellingen, terwijl het randprogramma kosteloos toegankelijk is voor alle bezoekers.