Onthulling nieuwe Vredeszuil bij Vrijheidsmuseum

Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek zal op de Internationale Dag van de Vrede (21 september 2023), uitgeroepen door de Verenigde Naties in 1981, een gloednieuwe Vredeszuil onthullen. Deze zuil, voorzien van de wereldwijde boodschap ‘May Peace Prevail On Earth’ – ofwel ‘Moge vrede heersen op aarde’ – in vier talen, vervangt het origineel uit 2002 dat zijn beste tijd heeft gehad.

Vrijheidsmuseum vredeszuil

Het initiatief en de zorg voor deze vernieuwing komt van de Werkgroep Vredesinitiatieven Gemeente Berg en Dal. Vredeszuilen, ook wel ‘Peace Poles’ genoemd, zijn na WWII symbool geworden voor de universele wens voor vrede. Over de hele wereld staan er nu naar schatting meer dan 250.000, waaronder bij het Vredespaleis in Den Haag en, natuurlijk, bij het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.

De onthulling wordt voorafgegaan door een speciale voordracht van Christa Anbeek, theologe en bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit. In haar voordracht zal ze zich richten op de vorming van ‘gemeenschappen met een hart’ en hun cruciale rol in het vredesproces. Haar recente boek, ‘Kwetsbaarheid omhelzen. Op zoek naar gemeenschappen met een hart’, wordt eveneens belicht.

De middag wordt muzikaal ingekleurd door Thed Maas en Gerard de Boer van Boerenmaas Jazz.

Praktische informatie:

  • 📅 Datum: donderdag 21 september 2023
  • 📍 Locatie: Vrijheidsmuseum, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
  • Programma: Inloop vanaf 14.30 uur. Aanvang programma om 15.00 uur.
  • 📞 Aanmelden: Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Doe dit uiterlijk op 19 september via welkom@vrijheidsmuseum.nl of bel naar 024-3974404.

Mis deze speciale gelegenheid niet en maak deel uit van deze gedenkwaardige dag in het Vrijheidsmuseum te Groesbeek!