Ontmoet het Oude Egypte

Op zaterdag 19 augustus en zondag 20 augustus komt het Oude Egypte tot leven in Museumpark Orientalis. Dan wordt de graftombe in het hoofdgebouw voor het eerst in jaren weer geopend. Maar wat blijkt nu? Alle schatten van de farao zijn verdwenen! Kinderen gaan aan de hand van een speurtocht op zoek naar de verloren spullen en komen onderweg allerlei Egyptische (knutsel)activiteiten tegen. Ook voor volwassenen zijn er verschillende activiteiten.  

egyptenaren orientalis museum nijmegen

Er zijn weinig volken in de oudheid die ze zo sterk aan het leven hechtten als de oude Egyptenaren. Dat is best vreemd voor mensen die toch vooral bekend zijn om hun geheimzinnige graven en mysterieuze mummies. Toch willen ze met hun uitgebreide grafcultuur het leven het liefst na de dood voortzetten en ze hopen op een weliswaar ander, maar toch zeker even mooi leven hierna. Ze hopen ook het contact met de levenden niet kwijt te raken en daar verzinnen van alles op. In de lezing op zaterdag 19 en zondag 20 augustus om 14:30 uur is aandacht voor hoe de oude Egyptenaren het leven hierna zagen en hoe ze dachten de levenden te kunnen blijven ontmoeten.

Museumpark Orientalis is van 22 juli tot en met 10 september elke dinsdag tot en met zondag geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. Meer informatie over het Egyptische weekend is te vinden op
https://www.museumparkorientalis.nl/ontmoet-het-oude-egypte/