Op 5 mei staat de Lindenberg weer stil bij vrijheid met Vrijheidssoep 

Op 5 mei sluit Lindenberg Cultuurhuis ook dit jaar aan bij de landelijke actie Vrijheidssoep van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Dit jaar heeft tv-chef London Loy, bekend van zijn kookboeken en Koffietijd, het recept gemaakt. De Vrijheidssoep wordt uitgedeeld in allerlei Nijmeegse wijken in samenwerking met Bindkracht10 en het initiatief Soepie Doen en kan in het Lindenberg Café zelf gegeten worden. Bibliotheek Gelderland Zuid zal de Vrijheidssoep uitdelen op de Mariënburg in samenwerking met Stichting Straatmensen. 

Persbericht Lindenberg_Op 5 mei staat de Lindenberg weer stil bij vrijheid met Vrijheidssoep

Vrijheidssoep 
De Vrijheidssoep is een landelijk initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Door gezamenlijk een maaltijd te nuttigen hoopt het Comité dat gesprekken ontstaan, over vrijheid, onvrijheid en waarom dat zo belangrijk is. In het Lindenberg Café kunnen bezoekers de soep bestellen, vers gemaakt door de koks van het Café. De winst gaat naar het nieuwe opvangcentrum Winkelsteeg.  

Soep uitdelen 
De Lindenberg zal daarnaast in diverse wijken van Nijmegen zo’n 500 blikken Vrijheidssoep uitdelen in samenwerking met Bindkracht10 en verse Vrijheidssoep maken voor nog ongeveer 1000 mensen. In een aantal wijken wordt de soep samen gegeten, onder meer met het initiatief Soepie Doen, en wordt een gesprek over vrijheid gefaciliteerd en aangemoedigd. De Lindenberg nodigt via Stichting Quiet een aantal grote gezinnen met een kleinere portemonnee uit om in het Lindenberg Café de Vrijheidssoep te komen nuttigen. Bibliotheek Gelderland Zuid heeft zich samen met Stichting Straatmensen bij het initiatief aangesloten en deelt aan het eind van de Gelderse Vrijheidsdag Rondom vrijheid de soep uit op de Mariënburg. Dit vindt plaats na afloop van het Vrijheidscollege van Tineke Ceelen om 17.30 uur. De vrijwillige bijdrage die zij hiervoor vragen wordt ook aan het nieuwe opvangcentrum Winkelsteeg geschonken. Ook in Arnhem worden zo’n 500 blikken soep uitgedeeld vanuit cultureel centrum Rozet. 

Over de soep 
De Vrijheidssoep wordt ieder jaar door een andere bekende chef bedacht. Dit jaar heeft tv-chef London Loy, bekend van zijn kookboeken en Koffietijd, het recept gemaakt. Hij koos voor een romige, lichtpittige maïssoep, geïnspireerd door de befaamde Surinaamse maïspap. Het recept kan iedereen ook gewoon thuis maken en is onder meer te vinden op de website van de Lindenberg. 
 
Mogelijk gemaakt door 
De Lindenberg werkt voor dit project samen met De Rozet in Arnhem en Bindkracht10 in Nijmegen. De Vrijheidssoep is een project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.