Kaart Nijmegen anno 1832 – Open Dag Archief

Nijmegen, 5 oktober 2007

Historische kaart te koop tijdens Open Dag Archief
Open Dag  Regionaal Archief Nijmegen – zaterdag 13 oktober 2007
 

Tijdens de Open Dag van het Regionaal Archief Nijmegen op zaterdag 13 oktober wordt een bijzondere historische kaart gepresenteerd. De kaart toont de percelen en het grondgebruik in de gemeente Nijmegen anno 1832, bestaande uit de stad (de kadastrale gemeente Nijmegen) en het schependom (kadastrale gemeenten Hatert en Neerbosch). De kaart is tijdens de Open Dag tegen een gereduceerd tarief te koop.

De kaart is zeer gedetailleerd: elk huisje is te zien. Naast de algemene kaart van het hele gebied is nog apart een vergroot detail van de binnenstad en de vestingwerken afgebeeld. Het is een mooie, bonte kaart met een rij kleuren voor de verschillende soorten grondgebruik.

De kaart is gemaakt door Peter Kruissen en uitgegeven door de stichting Historisch Huis- en Veldnamenonderzoek Kwartier van Nijmegen, in samenwerking met het Regionaal Archief Nijmegen. De prijs tijdens de open dag is € 5,-, daarna wordt de prijs € 7,50. De kaart is vanaf 13 oktober ook voor € 7,50 verkrijgbaar bij Dekker vd Vegt.

Bron: Gemeente Nijmegen