‘Feest van Licht’ pakt uit op eerste lustrum

Heilig Landstichting, 13 december 2018

Feest van Licht pakt uit op eerste Lustrum

De grootste kerststal van Europa, een levensgrote kerstgroep van zand, interviewprogramma’s met onder meer Rob Jetten, Maarten van Rossem en Sinan Can, enorm veel activiteiten voor kinderen: het feest van licht, het jaarlijkse kerstevenement in museumpark Orientalis in Heilig Landstichting, pakt dit jaar enorm uit.

,,Met het eerste lustrum van het feest wilden we wat extra’s doen en dat is een beetje uit de hand gelopen”, vertelt een van de organisatoren van het feest van licht. De grote publiekstrekkers zijn dit jaar de grootste kerststal van Europa (met meer dan 2000 figuren op een oppervlakte van meer dan 100 vierkante meter) en de zandsculptuur in de woestijn, gemaakt door de wereldkampioen zandsculpturen bouwen Maxim Gazendam. ,,Maar we zijn ook trots op ons interviewprogramma, waar we echt prominente gasten voor hebben uitgenodigd.” Naast Jetten, Van Rossem en Can gaat het om Annemarie Jorritsma, Fons de Poel en Hubert Bruls. Oud-premier Dries van Agt houdt bij de officiële opening op 21 december een toespraak.

Ook bijzonder: het Joodse dorps is omgetoverd in een soort oosterse bazar, met verschillende winkels en een café. Je kunt er een kijkje nemen bij de smid, bij de wolspinnerij, de worstenmaker en de mandenmaker. Ook zijn er workshops.

Heel bijzonder is de tuin met meer dan duizend keramische bloemen, bij de ingang van het dorp. Ze zijn gemaakt door mensen voor mensen, als blijk van dank, als herinnering, uit liefde. In het dorp kunnen de bloemen, die ‘lievelingen’ worden genoemd, ook zelf gemaakt worden.

In de Romeinse straat is het zeker ook voor kinderen een groot feest, met onder meer een mini-octopus, spelletjes en een miniatuurkermis in kerstsfeer. Ook kan er geknutseld worden.

Op verschillende momenten zijn er in het park dichters, verhalenvertellers en koren te vinden. Ook is er weer de traditionele lampionnentocht in het park.

Voor meer informatie en kaarten in de voorverkoop: www.feestvanlicht.nl

Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting