Bijna 1500 euro aan openstaande boetes

Na verkeerscontrole mee naar bureau
 
Nijmegen, 06-01-2009
 • In Nijmegen hield de politie dinsdagochtend rijdende verkeerscontroles. Met name op overtredingen, die vaak een rol spelen bij ongevallen, werd gelet. In één geval leidde het niet handsfree bellen tot het innen van nog bijna 1500 euro aan openstaande boetes.

Agenten controleerden onder andere op de Energieweg, Nieuwe Dukenburgseweg, Industrieweg en Groesbeekseweg. In totaal werden vier bestuurders bekeurd voor rijden zonder gordel, drie voor het rijden door rood licht, vijf voor niet handsfree bellen en eentje voor rijden met verlopen apk. Ook op rijden onder invloed werd gelet, 15 blaastesten werden er afgenomen. Niemand reed met drank op.

Openstaande boetes
Tijdens surveillance zagen agenten op de Willemsweg een automobilist die niet op de juiste wijze mobiel aan het bellen was. Navraag bij de meldkamer wees uit dat de betrokkene, van 55 jaar uit Nijmegen, nog meerdere boetes open had staan of acht keer buiten gebruik stelling van zijn auto. De man is meegegaan naar het politiebureau en heeft ervoor zorggedragen dat de boetes zijn betaald.