Opvoeden doe je zo! – LUX, 18 sept

LUX, Nijmegen
Donderdag 18 september 2008

Opvoeden doe je zo!
Een diploma hoef je niet te halen om een kind op te voeden. Toch zijn er veel ouders bij wie het grootbrengen van hun kroost niet zonder problemen verloopt. Ontwikkelingspsycholoog René Diekstra heeft daarom een heuse opvoedcanon opgesteld die hij begin september presenteert. Bestaande kennis over opvoeden is door hem bij elkaar geharkt om ouders te helpen bij de opvoeding van hun kinderen.
De gemeente Den Haag gaat de canon gebruiken om ouders die moeite hebben met de opvoeding van hun kinderen de juiste informatie te geven. Je moet ouders immers op de goede weg helpen om te voorkomen dat kinderen en hun ouders echt in de problemen komen.
René Diekstra vertelt in LUX over zijn opvoedcanon. Waarom is zo’n canon eigenlijk nodig? Wat staat er in? Moet de overheid zich bemoeien met de opvoeding van kinderen? Hoe denken Gelderse wethouders hier over? En waarom lijkt opvoeden tegenwoordig zo veel moeilijker te zijn dan vroeger?
Met ontwikkelingspsycholoog René Diekstra, Lenie Scholten (wethouder Nijmegen), Loes van der Meijs (wethouder Doetinchem) en Erick Loermans (wethouder Wijchen).
Gespreksleider is freelance-journalist Piet-Hein Peeters.
Donderdag 18 september, aanvang 20 00 uur in LUX/ entree 7,50 euro / reserveren via 0900 589 46 36 (25 ct per minuut).
Mogelijk gemaakt door Spectrum, centrum voor maatschappelijke ontwikkeling in Gelderland

p.s. noteer alvast in uw agenda:
vrijdag 21 november – Het feest dat opvoeden heet
Een informatieve avond vol kennis en inzichten over kinderen en opvoeden, maar ook een feestelijke avond met een ludieke opvoedquiz, muziek en ontspannende activiteiten.
Een kleine greep uit het programma:
Een masterclass over opvoeden door presentatrice, schrijfster en moeder Daphne Dekkers
Debat over opvoedonzekerheid: terecht of niet?
Bijzondere voordracht uit het beste voorleesboek
Binnenkort is het complete programma bekend en kunt u reserveren voor deze avond. Kijk op www.lux-nijmegen.nl/debat
Mogelijk gemaakt door KION, Kinderopvang Nijmegen