Overval Lidl Neerbosch, 2 verdachten aangehouden

Nijmegen, 16-11-2018 – Rond 07.40 uur werd vrijdagochtend een supermarkt in de Nijmeegse wijk Neerbosch overvallen. De drie daders bedreigden het aanwezige personeel met messen en namen een geldbedrag weg.

Update:
Rond het middaguur zijn 2 van de 3 verdachten in Nijmegen aangehouden. Een alerte ondernemer waarschuwde de politie toen 3 jongemannen veel kleingeld wilden inwisselen.
Een 16- en 18-jarige Nijmegenaar zijn gearresteerd na een korte achtervolging. Het drietal vluchtte weg bij het zien van de politie. Naar de 3e verdachte wordt nog gezocht.

Eerdere bericht:
De daders kwamen via de bevoorradingsroute in het pand en bedreigden 5 medewerkers; zij zijn door de daders ook vastgebonden. De daders namen een geldbedrag mee en vluchtten te voet met Lidl-tassen via de Balladestraat richting Graafseweg. De slachtoffers wisten zichzelf te bevrijden en waarschuwden de politie. Niemand raakte gewond.

Op dit moment wordt door de politie volop onderzoek gedaan in de winkel en directe omgeving. Daarbij worden ook aanwezige camerabeelden bekeken. Mocht u iets gezien hebben vanaf 06.00 uur tot 08.00 uur, of meer informatie hebben door onderstaand signalement, neem dan contact op met de recherche. Dat kan via het algemene nummer 0900-8844. Hebt u camerabeelden die kunnen helpen in het onderzoek, dan ontvangen we die graag.

Signalement daders
De daders zijn waarschijnlijk tussen de 17-19 jaar oud. Ze waren rond de 170/180 cm lang. De daders spraken straattaal en waren gekleed in sportkleding.

Dader 1
Negroïde jongeman, platte neus, volle lippen
Ogen verstaand uit elkaar
Zwarte bivakmuts, zwarte capuchon.
Donkere joggingbroek
Hij droeg sneakers en strakke zwarte sporthandschoentjes.

Dader 2

Hij had een licht getint uiterlijk
Licht grijze bivakmuts en licht grijs vest
Joggingbroek en sneakers,
Hij droeg latex handschoenen en was smaller dan de anderen.

Dader 3

Licht getint uiterlijk
Donkere kleding.
Hij droeg sneakers.

Camera in beeld
Veel ondernemers en steeds meer particulieren gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden, huis en/of goederen. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Meer informatie over de databank Camera in beeld, leest u op Politie.nl via de themapagina Camera in beeld.