Parkeerplaatsen St. Josephhof in de verkoop

Nijmegen, 13 maart 2007

Parkeerplaatsen St. Josephhof in de verkoop

De 138 extra parkeerplaatsen onder de nieuwbouw op de St. Josephhof zullen worden verkocht aan particulieren en bedrijven. Dat heeft het college van B&W vandaag besloten. Een parkeerplaats gaat 26.000 euro kosten. Bewoners en ondernemers uit de Hertogstraat en omgeving krijgen voorrang bij de verkoop.

Aanvankelijk zouden onder de St. Josephhof alleen parkeerplaatsen komen voor de bewoners van de nieuwbouw en dertig mensen uit de directe omgeving. Omdat uit onderzoek onder bewoners en ondernemers in de binnenstad bleek dat er voldoende behoefte bestond aan extra parkeerplaatsen, heeft de gemeente eind 2005 besloten een extra parkeerlaag te realiseren en de plaatsen te verhuren tegen een marktconform tarief. Inmiddels blijkt er voldoende animo te zijn bij particulieren en ondernemers om een parkeerplaats te kopen. Daarnaast kunnen de extra parkeerplaatsen onder de St. Josephhof belemmeringen wegnemen voor nieuwe bouwprojecten in de binnenstad. Met de aankoop van parkeerplaatsen kunnen ontwikkelaars voldoen aan de gestelde parkeernormen.

De verkoop van de parkeerplaatsen start vrijdag 16 maart via Makelaardij Bongers en Lemmers. De eerste dertig dagen is de verkoop alleen opengesteld voor bewoners en ondernemers uit de Hertogstraat en omgeving. Hierna zullen de resterende parkeerplaatsen worden verkocht aan overige geïnteresseerden. Hierbij kunnen per inschrijver maximaal tien parkeerplaatsen worden gekocht. Wanneer iemand echter een geldige bouwvergunning heeft voor een bouwplan in de binnenstad, kan hierop een uitzondering worden gemaakt.

Bron: Gemeente Nijmegen