Patroon van Ludwig Bindervoet nu in reprise na korte tour tijdens pandemie

Op vrijdag 31 maart staat Patroon, de meerstemmige solo van acteur en theatermaker Ludwig Bindervoet in LUX in Nijmegen. In 2020 maakte Ludwig deze beeldende, fysieke en talige exploratie van het vader-zoonwezen. De voorstelling werd met lovende recensies ontvangen. Destijds was Ludwig vooral zoon. Nu is hij zelf ook vader en proeft hij de woorden als nieuw. De voorstelling krijgt er een verdieping bij en na een korte tour – voor een publiek van dertig mensen in coronatijd – is het dit jaar tijd om deze virtuoze performance in volle glorie te tonen.

Ludwig Bindervoet_Patroon_©Julian Maiwald-4
©Julian Maiwald

Over de voorstelling

Patroon is een persoonlijke solo van Ludwig Bindervoet, geschreven door zijn vader Erik Bindervoet en geïnspireerd op Brief an den Vater (1924) van Franz Kafka, over de eeuwig rondzwervende zoon op de vlucht voor de eeuwig afwezige vader. In de voorstelling zoeken vader en zoon het spanningsveld tussen het persoonlijk en het publieke. De theatermaker zoekt als vaderfiguur in een talig spiegelpaleis vol valkuilen, zijpaden en doodlopende wegen naar patronen en hoe deze te doorbreken.

Over Ludwig Bindervoet

Ludwig studeerde in 2012 af als acteur aan Toneelacademie Maastricht en wil zich, naast zijn acteurs- en makersschap bij URLAND, verder ontwikkelen als theatermaker. Bij Theater a/d Rijn (aangesloten bij de Nieuwe Oost) maakte hij in 2020 dan ook de voorstelling Patroon, in co-productie met URLAND. Bindervoet vormt samen met Jimi Zoet, Thomas Dudkiewicz en Marijn Alexander de Jong performancecollectief URLAND, waarmee hij o.a. het succesvolle UR en De Internet Triologie maakte.

Praktische informatie

Patroon gaat op 2 maart in reprise in Theater a/d Rijn in Arnhem en speelt daarna in theaters door het hele land. De performance is op vrijdag 31 maartte zien in MIMIK. Meer informatie over de voorstelling, tickets en de gehele speellijst zijn te vinden op de website van Theater a/d Rijn.

Over Theater a/d Rijn

Theater a/d Rijn, aangesloten bij de Nieuwe Oost, is een podium en een productiehuis, met focus op jonge makers en ontwikkeling. Vanuit het hart van Arnhem trekt het theater de wereld in, om die te begrijpen en mensen dichter bij elkaar te brengen. Bij Theater a/d Rijn vind je de beloftes van de toekomst. Afwijkend van de mainstream, vol op de actualiteit en op zoek naar wat het betekent om mens te zijn in deze wereld. Want: no human is an island.