Persbericht: Op zoek naar het paradijs – een wandeling met Sinan Can

800_sinanopzoeknaarhetparadijs3

Als onderdeel van het Feest van Licht begeleidt Sinan Can op vrijdag 6 januari om 19:00 uur een wandeling bij Museumpark Orientalis. Hij vertelt over zijn nieuwe serie ‘Sinan op zoek naar het paradijs,’ vanaf 5 januari te zien bij BNNVARA.

In de serie ‘Sinan op zoek naar het paradijs’ gaan journalist Sinan Can en documentairemaker Thomas Blom op een ontdekkingstocht door het Midden-Oosten. Ze volgen de mythische rivier de Eufraat op zoek naar de mooiste landschappen, de meest kleurrijke mensen en verborgen schatten. Sinan volgt de Eufraat duizenden kilometers dwars door Syrië en Irak naar waar de rivier uitmondt; een plek die het Paradijs genoemd wordt.

Op 6 januari op 19:00 uur begeleidt Sinan een wandeling bij Museumpark Orientalis. Samen met hem leggen deelnemers de lichtroute af, langs de uitgelichte erfgoedmonumenten. Tijdens de wandeling vertelt Sinan over de mensen die op zijn reis door het Midden-Oosten ontmoette: “Na jarenlang door het gebied te zijn gereisd, kan ik [nu] laten zien hoe ik het Midden-Oosten óók beleef. Dat heeft geweldige verhalen opgeleverd die ons hebben ontroerd, verrast en doen glimlachen. Vanuit het perspectief van al die bewoners die hun eigen paradijs op aarde proberen op te bouwen.” Deelname aan de wandeling is kosteloos, een geldig toegangsbewijs tot het museumpark is verplicht. Aanmelden voor de wandeling is niet nodig. Kijk voor meer informatie of het bestellen van tickets op www.feestvanlicht.nl