Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel lanceert Nieuw Seizoen met Mees Vos en Kahchun Wong

Phion, het orkest dat Gelderland en Overijssel muzikaal verbindt, trapt het nieuwe seizoen af met een bijzondere reeks concerten. Mees Vos, de 29-jarige solohoornist van Phion, zal het publiek betoveren met het Tweede hoornconcert van Richard Strauss. Onder de dynamische leiding van dirigent Kahchun Wong, die vorig seizoen een indrukwekkend debuut maakte bij Phion, zal ook Tsjaikovski’s meeslepende Zesde symfonie, bijgenaamd ‘Pathétique’, ten gehore worden gebracht. Deze reeks concerten vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober in verschillende steden waaronder Enschede, Nijmegen, Arnhem, Doetinchem en Zwolle.

Hoogtepunt voor Hoorn met Mees Vos

Mees Vos, een opvallend talent in de Nederlandse muziekwereld, neemt het voortouw in deze concertreeks met het Tweede hoornconcert van Richard Strauss. Naast zijn rol bij Phion, is Vos tevens hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Strauss, die zijn eerste hoornconcert schreef op achttienjarige leeftijd, biedt met dit tweede stuk een sprankelende echo van zijn vroege meesterwerk.

De Pathétique van Tsjaikovski onder leiding van Kahchun Wong

Het emotionele gewicht van de avond wordt verzorgd door Tsjaikovski’s Zesde symfonie, zijn laatste en wellicht meest bekende werk, dat de titel ‘Pathétique’ met recht draagt. Geschreven kort voor zijn mysterieuze overlijden, belichaamt deze symfonie een diep emotioneel landschap dat eindigt in een aangrijpend adagio.

Het concert begint met de energieke Ouverture uit Der fliegende Holländer van Wagner, een perfecte opening voor een avond vol muzikale hoogstandjes.

Informatie & Tickets

Meer details over dit bijzondere concert en hoe u kaartjes kunt bemachtigen, zijn te vinden op phion.nl.

Programma:

  • Ouverture Der fliegende Holländer door Wagner
  • Tweede hoornconcert door Richard Strauss
  • Zesde symfonie ‘Pathétique’ door Tsjaikovski

Concertdata en Locaties:

  • 22.09.23 – Enschede, Muziekcentrum, 20.00 uur, vanaf € 22,00
  • 23.09.23 – Nijmegen, De Vereeniging, 20:15 uur, vanaf € 21,00
  • 24.09.23 – Arnhem, Musis, 14:00 uur, vanaf € 23,00
  • 28.09.23 – Doetinchem, Schouwburg Amphion, 20:00 uur, € 39,50
  • 01.10.23 – Zwolle, De Spiegel, 14:30 uur, vanaf € 19,50