Plein 44 -Verdachten mishandeling voorgeleid

Nijmegen, 19-02-2009 • Zondagavond vond er op Plein 1944 een vechtpartij plaats waarbij vier agenten gewond zijn geraakt. De politie is een onderzoek gestart en hield diezelfde avond drie verdachten aan.

De 52-jarige Nijmegenaar en een 19- en 42-jarige man uit Beuningen die sinds zondagavond op het politiebureau vastzitten, worden vandaag voorgeleid voor de rechter commissaris in Arnhem.

De politie werkt met 6 mensen aan de zaak. De vier agenten hebben inmiddels aangifte gedaan.

 

Zondagavond rond half tien kreeg de politie een melding dat er zou worden gevochten op Plein 1944. Toen de agenten ter plaatse gingen troffen zij een aantal mannen aan. Volgens de groep zou er geen sprake meer zijn van ruzie. De agenten gingen weer maar bleven wel op enige afstand de groep observeren.

 

Dit bleek niet voor niets. Er ontstond wederom binnen de groep een gevecht tussen twee mannen.

De agenten gingen ter plaatse en probeerden de partijen te scheiden maar de groep richtte zich vervolgens massaal tegen de politie.

 

Naast het strafrechtelijke gedeelte houdt een juriste van het korps zich bezig met de claim van materiële en immateriële schade zodat dit tijdens de behandeling van de strafzaak gevoegd kan worden. Dit houdt in dat de rechter kan beslissen om met elkaar verband houdende zaken tegen één verdachte samen te behandelen. Het korps Gelderland-Zuid eist in soortgelijke gevallen altijd schadevergoeding.