Plofkraak geldautomaat Malvert

Nijmegen, 16-11-2018 – Vannacht werden inwoners van de wijk Malvert opgeschrikt door een enorme explosie; twee mannen plegen een plofkraak bij een pinautomaat. De politie is meteen een onderzoek gestart en vraagt om hulp: wie heeft er iets gezien dat met deze plofkraak te maken heeft?

Rond 03.55 uur kwam via de meldkamer een automatisch inbraakalarm binnen van de pinautomaat aan de Malvert. Op de live camera zag de centralist dat het om een plofkraak ging. De centralist ziet dat de gevel eruit ligt en dat twee mannen in donkere kleding de ruimte van de pinautomaat binnen gaan en vervolgens weer vertrekken.

Getuigen en beeldmateriaal gezocht
De politie heeft vannacht meteen een onderzoek gestart naar de explosie. Dat onderzoek bestaat uit sporenonderzoek, het spreken met getuigen en het uitlezen van camerabeelden. Er wordt nog onderzocht of de daders buit hebben gemaakt.

De politie vraagt u om hulp. Heeft u camera’s in de omgeving van de Malvert? Dan ontvangen wij die graag. Misschien heeft uw camera de daders vastgelegd. Of misschien heeft u afgelopen nacht tussen 03.30 uur en 04.30 uur iets verdachts gezien? En heeft u nog niet met de politie gesproken? Ook dan spreken wij u graag. U kunt contact met ons opnemen via 0900 8844 of onderstaand tipformulier. Liever anoniem uw informatie doorgeven? Dat kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).