Pop4Kids on tour – start in The Matrixx, 4 juni

pop4kids-matrixx-8juni-05-506.jpg   Foto’s Pop4Kids 2007
Pop4Kids 2005 in The Matrixx, Nijmegen

Pop4Kids on tour start nieuwe concertreeks in Nijmegen
Vierde editie van popconcert voor zieke en gehandicapte kinderen

Amersfoort, 26 mei 2008- Na de uiterst succesvolle edities van de afgelopen drie jaar, wordt Pop4Kids on tour –een serie popconcerten voor kinderen met een ziekte en/of handicap in de leeftijd 8-14 jaar- dit jaar opnieuw vijf keer georganiseerd. Woensdagmiddag 4 juni a.s. is het eerste popconcert van Pop4Kids on tour in The Matrixx in Nijmegen. Initiatiefnemers Stichting CliniClowns Nederland en Stichting Energy4All geven met deze concertreeks kinderen de gelegenheid weer even gewoon kind te zijn. De gedachte achter Pop4Kids is even simpel als doeltreffend: laat zieke en gehandicapte kinderen samen met hun gezin dingen ondernemen die kinderen graag doen, zoals naar een popconcert gaan. Pop4Kids laat ze even vergeten dat ze ziek zijn door ze te laten swingen op de muziek van hun favoriete popsterren.

Pop4Kids on tour 2008
De tour start op 4 juni in Nijmegen en doet daarna Beilen, Uitgeest en Gemert aan. Op 2 juli wordt Pop4Kids on tour afgesloten met een concert in Puttershoek. Voor de editie van Pop4Kids on tour in Nijmegen zijn de kinderen uitgenodigd in samenwerking met verschillende ziekenhuizen.
De bekende Nederlandse (pop)artiesten Djumbo, Brace, Gebroeders Ko, Thomas Berge en CH!PZ maken er weer een feestje van op 4 juni. Uiteraard zijn ook de CliniClowns van de partij. De presentatie is in handen van Marcel Kuijer en Renate Schutte van Smartkidz (Z@pp). Ruim 300 chronisch zieke kinderen met hun broers, zussen en ouders genieten van de spectaculaire optredens die op het programma staan.
The Matrixx werkt voor de vierde keer belangeloos mee aan het concert.

“Ik vond alles alles alles heel cool!” aldus Luna na afloop van het Pop4Kids concert in Nijmegen vorig jaar.

Stichting Energy4All geeft energie
Stichting Energy4All ondersteunt het werk van het Nijmegen Centre for Mitochondrial Disorders (NCMD). Het NCMD is een onderdeel van het Universitair Medisch Centrum St Radboud Nijmegen waar aandacht wordt besteed aan de zorg voor patiënten met een stoornis in de energie-stofwisseling. Het NCMD wil meer aandacht en steun voor deze groep van weesziekten en wil daarmee een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een medicijn voor deze patiënten. Energie moet voor deze patiënten beschikbaar komen: Energy4All!

CliniClowns is er voor álle kinderen met een ziekte in Nederland
Stichting CliniClowns Nederland biedt kinderen met een ziekte en/of handicap afleiding en plezier. De CliniClowns laten hen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten hen gewoon weer even kind zijn. Op dit moment spelen meer dan 60 speciaal opgeleide professionele CliniClowns in 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Kinderen kunnen ook op andere manieren in de clownswereld terecht. Door de CliniClowns Speelkoffer in het ziekenhuis, de online belevingswereld Neuzenroode.nl en door verschillende clowneske evenementen voor kinderen en hun gezin.
 
Meer informatie: www.pop4kids.nl
 
* Foto’s van Pop4Kids 2007 vindt u op:
 http://www.nijmegenonline.nl/zp-foto/Pop4Kids-07.htm