Programma voor de Stad – Een Seizoen Vol Vernieuwende Voorstellingen Start met LeineRoebana

Een gloednieuw seizoen van het ‘Programma voor de Stad’ start op woensdag 25 oktober met een spectaculaire show van het internationaal gerenommeerde dansgezelschap LeineRoebana. Het initiatief, dat een samenwerking is tussen de Stadsschouwburg, LUX en de Lindenberg, belooft het publiek dit jaar opnieuw te verrassen met baanbrekende voorstellingen.

Amsterdam 13 maart 2023 - LeineRoebana, campagneshoot voor Cabaret Décontruit.
(c) Martijn Gijsbertsen

Cabaret Deconstruit – Een Kijkje in de Toekomst

LeineRoebana trapt het seizoen af met hun nieuwste voorstelling, Cabaret Deconstruit. In een wervelende mix van dans, muziek, zang en gesproken woord onderzoeken de makers de mogelijkheden van een betere toekomst. Programmeur Helen de Vries van LUX zegt over LeineRoebana: “Ze zijn internationaal bekend en hun voorstellingen zijn uniek in zijn soort. We zijn dan ook zeer verheugd dat ze deel uitmaken van ons programma dit seizoen.”

Interactie met het Publiek

LeineRoebana nodigt het publiek uit om een half uur voor aanvang van de voorstelling kennis te maken met de dansers, musici en choreografen tijdens een bijzondere inleiding. Vragen zijn welkom, en het is een unieke kans om de kunstenaars aan het werk te zien terwijl ze zich opwarmen voor de show.

Het Programma voor de Stad

Dit samenwerkingsinitiatief van Nijmeegse podia brengt relevante, actuele en internationaal gevierde voorstellingen naar de stad. Naast Cabaret Deconstruit staan er diverse andere voorstellingen op het programma, zoals de turboslapstickvoorstelling Knock-Out van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective, en de theaterhit Boys Won’t Be Boys van Rikkert van Huisstede.

Praktische Informatie