Publieke rondleiding: Isaac Chong Wai in dialoog met Joseph Beuys

Op zondag, 12.3.2023 en op zondag, 14.5.2023 van 14 tot 15 uur vinden rondleidingen in het Nederlands van de tentoonstelling Isaac Chong Wai in dialoog met Joseph Beuys – Das Ende des Wachstums/The End of Growth plaats.

The Silent Wall Berlin_5_HR

In een nieuwe tentoonstellingsreeks brengt Museum Schloss Moyland de grote collectie van het museum en de archieven over Joseph Beuys in dialoog met jonge internationale kunstenaars. Isaac Chong Wai (geboren in 1990 in de Chinese provincie Guangdong, woont en werkt in Hongkong en Berlijn) opent de nieuwe reeks met een tentoonstelling en een performance.

De kunstenaar vertegenwoordigt een globaal perspectief van zowel politieke als poëtische interdisciplinaire kunst. Chong Wai’s afkomst en maatschappelijke vragen over politieke onderdrukking, staatsgeweld tegen individuen of collectieve herinneringscultuur vloeien in zijn werken. Hij houdt zich ook bezig met de rol, de beperkingen, de mogelijkheden en de schuld van het individu in deze krachtenvelden.

In het nieuwe performance- en videowerk The End of Growth bekritiseert Isaac Chong Wai de illusies van steeds groeiende en uitdijende systemen door de beperkingen van het menselijk lichaam te benadrukken. Hij reageert op de materiële esthetiek van Joseph Beuys en op fundamentele ideeën als groei en sociale transformatie. Daarbij ontmoeten de problemen van het heden de utopische ontwerpen van Beuys uit de jaren 1960/70.

Deze rondleidingen zijn in het Nederlands. Het aantal deelnemers is beperkt. Kosten: € 3 voor de rondleiding plus € 7 toegang tot het museum (parkeren en een consumptiebon van € 2 in het museumcafé inbegrepen)

Museum Schloss Moyland

Am Schloss 4
47551 Bedburg-Hau
info@moyland.de
www.moyland.de