Red Bull Paper Wings – Nijmegen HAN, 4 febr

RED BULL DAAGT STUDENTEN UIT EEN GOOI TE DOEN NAAR HET
 – WERELDKAMPIOENSCHAP PAPIEREN VLIEGTUIGEN VOUWEN –
 
Internationaal studentenevenement in 85 landen.
Eerste Nederlandse qualiflyer op 4 februari in Nijmegen.
 
De Bilt, 28 januari 2009 – Heb jij altijd al eens gedroomd om met je eigen vliegtuig door het Nederlandse luchtruim te vliegen? Stop met dromen en doe mee aan Red Bull Paper Wings, een wereldwijde paper plane contest met voorrondes op hogescholen en universiteiten in maar liefst 85 landen. Na het enorme succes in 2006, waar meer dan 9500 studenten wereldwijd een gooi deden naar de wereldtitel, organiseert Red Bull in 2009 opnieuw deze World Wide Paper Plane Contest. Na kwalificatie worden de beste Nederlandse piloten uitgenodigd voor het Nationale finale evenement. Daar maken zij kans op een ticket naar de Wereldkampioenschappen papieren vliegtuigen gooien in Hangar-07 te Salzburg op 2 -3 mei 2009.
 
In Nijmegen, Amsterdam, Enschede, Maastricht, Groningen, Rotterdam en Delft organiseren studenten die voor Red Bull werken in februari en maart de Red Bull Paper Wings Dutch Qualiflyers. Zij geven medestudenten de kans om met hun zelf gevouwen vliegtuig een perfecte vlucht te beleven. Op 4 februari start Red Bull Paper Wings op de Hogeschool Nijmegen. Locatie: HAN, tijdstip: vanaf 13:30 uur.
 
Kwalificeren in drie disciplines
Alle studenten werpen met zelf gevouwen vliegtuigen een officiële ‘qualiflyer’ in drie disciplines, Longest Distance, Longest Airtime en Aerobatics. Oftewel: wie vliegt het verst, tart het langst de wetten van de zwaartekracht en maakt de meest elegante vlucht?
 
De ultieme vlucht op weg naar de finale
De studenten die in hun eigen stad de hoogste ogen gooien worden uitgenodigd voor de landelijke finale eind maart. Zo’n 90 studenten doen hier een gooi naar de Nationale titel, om uiteindelijk de wereld te veroveren. De drie Nationale kampioenen strijden op 2 en 3 mei in Salzburg tegen maar liefst 85 andere landen om de prestigieuze titel ‘King of Paper Wing’.
 
Voor details over datum en locatie per universiteitsstad zie www.redbullpaperwings.com
 
 
Meer activiteiten Nijmegen e.o.