The Red Rooster Club op de Zeester, 15 feb

Zondag 15 februari 2009 om 16.00 uur op De Zeester

The Red Rooster Club is in 1987 opgericht door enkele leden van de destijds befaamde Nijmeegse R&B band Boem Boem ! (Henk Hendriks, Wout Pennings en Theo van Halen).
De afgelopen 20 jaar (!) is er met groot succes in nagenoeg ongewijzigde bezetting gespeeld op zo’n beetje alle belangrijke bluespodia van Nederland.
De afgelopen jaren heeft de Club meerdere keren in een uitverkochte schouwburg de Vereeniging gespeeld voor een uitzinnig publiek.
The Red Rooster Club heeft gewerkt als begeleidingsband van ondermeer Kaz Lux, & Bertus Borgers.
Ze speelden meermaals met Rosa King, Hans Dulfer, King George, Wendy Sheridan, Terry Mann, Keith Dunn, Tineke Schoemaker en Angela Brown. In de jaren ’90 maakte de Club een Benelux-tour als begeleidingsband van Oscar Benton.
The Red Rooster Club is nog steeds een van de stevigste en swingendste R&B bands van Nederland. De afgelopen jaren is het repertoire verschoven van zwarte blues naar witte blues(rock) met de nadruk op vet en dynamisch, onder het motto “Let the good times roll”.
In januari 2006 maakte oprichter en zanger Henk Hendriks tijdens het laatste schouwburgoptreden bekend de band te zullen verlaten. Hij is nu opgevolgd door zanger/gitarist Olav Boereboom, die eerder al 10 jaar in de band speelde.
Met deze dynamische en charismatische zanger gaat The Red Rooster Club met veel vertrouwen het 21e jaar in!
Sinds kort is de band versterkt met een nieuwe zangeres Suzan Wattimena

Olav Boereboom: vocals/guitar, Louis Litjens: guitar, Herman Stammers: bas,
Gert Elferink: keyboards, Pierre van Hal: drums, Suzan Wattimena: Backingvocals.

Entree: € 5,00