Expositie in Notre Dame des Arts, juni

Expositie in Notre Dame des Arts: Patries van Elsen (schilderijen) en Tajddin Özen (beelden)
Van 9 juni t/m 1 juli 2007

Patries van Elsen en Tajddin Özen exposeren van 9 juni t/m 1 juli 2007 in Galerie Notre Dame des Arts in de kapel van woon-werkpand De Refter te Ubbergen. De feestelijke vernissage met muziek is zondag 17 juni om 15.00 uur.

Patries van Elsen (1959) studeerde in 1983 cum laude af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Zij geniet vooral bekendheid door haar muurschilderingen in Amsterdam en Nicaragua. Het recente werk van Patries van Elsen toont haar passie voor inheemse culturen, kleur, symboliek en dromen. De kleurrijke schilderijen die ze in deze tentoonstelling laat zien, zijn geïnspireerd op haar ervaringen en reizen door Zuid-Amerika.

Patries van Elsen woont en werkt momenteel in Buenos Aires, Argentinië. Haar werk bevindt zich in nationale en internationale kunstcollecties in Nederland, Frankrijk, België, Brazilië, Argentinië en de USA.

Tajddin Özen (Koerdistan, 1955) studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis, en voltooide zijn opleiding aan de kunstacademie te Arnhem. Zijn beelden van mens en dier zijn van brons met een stenen voetstuk. In de vormgeving is altijd sprake van open en gesloten delen. Daarbij symboliseert het open deel de geestelijke kant, het gesloten deel staat voor het lichaam. Özens beelden vertolken vanuit zijn levensverhaal universele menselijke thema’s zoals macht, onderdrukking, solidariteit en bevrijding.

Tajddin Özen exposeert behalve in de regio regelmatig in Duitsland en Frankrijk, en op internationale podia voor hedendaagse kunst.

Adres: Galerie Notre Dame des Arts / De Refter, Rijksstraatweg 37, 6574 AC UBBERGEN.
Openingstijden: zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur