Gladheid verrast fietsers

Regio Gelderland-Zuid, 06-02-2009 • Vrijdagochtend vonden er op verschillende plaatsen in de regio Gelderland-Zuid ongevallen plaats met (brom)fietsers. De (brom)fietsers werden verrast door de gladheid op de wegen. Hieronder volgt een overzicht van de opvallendste incidenten.

Op de Berg en Dalseweg in Nijmegen kwam omstreeks 07.30 uur een 50-jarige inwoner uit deze plaats ten val. Het slachtoffer had schaafwonden op zijn gezichten en vermoedelijk een gebroken hand. De 50-jarige is overgebracht naar de St. Maartenskliniek in Nijmegen. Terwijl de agenten de Nijmegenaar hielpen ging er een tweede fietser onderuit op dezelfde plek. Hij raakte niet gewond.

 

Rond 08.30 uur kwam op de Energieweg in Nijmegen een 44-jarige fietser ten val. Hij liep hierbij een hoofdwond op. De man is ter controle meegenomen naar het UMC. St. Radboud in Nijmegen.

 

Een 34-jarige inwoner van Oosterhout kwam op de Hatertseveldweg in Nijmegen ten val met zijn fiets. De fietser klaagde over pijn in zijn schouder en is voor onderzoek naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen overgebracht.

 

Op de Kaalakkerstraat in Neerijnen kwam een 40-jarige bromfietster uit Opijnen ten val. De vrouw is met rug- en buikklachten overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis in Tiel.