Cabriobus – Met de Regiohopper de zomer door..

Nijmegen, 18 juni 2007

Vanaf vrijdag 22 juni lopen reizigers de kans om in het Rijk van Nijmegen in een Regiohopper terecht te komen. Het gaat om een proefperiode van drie maanden tijdens de zomervakantie. Tijdens die periode rijden op enkele lijnen twee bussen met half open achterdek. Deze cabriobussen doen daarbij ‘en passant’ een aantal regionale toeristische attracties aan. Een aantal wethouders geeft  vrijdag 22 juni 2007 om 14.00 uur het startschot voor de eerste officiële rit.

De Regiohoppers rijden op drie reguliere lijnen: lijn 5 (eindbestemming Groesbeek), lijn 9 (richting Hatertste en Overasseltse vennen, eindbestemming Grave) en lijn 80 (richting Ooijpolder, eindbestemming Millingen aan de Rijn). Behalve voor toeristisch verkeer zijn ze natuurlijk ook voor de reguliere reiziger bestemd.
Doel van deze proef is het verbeteren van de bereikbaarheid van toeristisch recreatieve trekpleisters, waarbij de bus al een attractie op zich is. Ook het Ministerie van Verkeer en Waterstaat is geïnteresseerd in de pilot, omdat een aantrekkelijk openbaar vervoer meehelpt om het vakantieverkeer terug te dringen. De pilot is een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme KAN (RBT KAN), de Stadsregio Arnhem Nijmegen en NOVIO/Hermes.

Bron: Regionaal Bureau voor Toerisme