Museum Het Valkhof – Nieuw hoofd Publiekszaken

Nijmegen, 3 augustus 2007

René Kwant nieuw hoofd Publiekszaken in Museum Het Valkhof

mhv-rene-kwant-120.jpg
Drs. René Kwant, hoofd Publiekszaken
 
Museum Het Valkhof heeft per 6 augustus 2007 een nieuw hoofd Publiekszaken: drs René Kwant (1962). Hij wordt verantwoordelijk voor de publieksservice, de educatie, de marketing & pr en de sponsorwerving.
In vorige functies was hij onder andere werkzaam als adviseur en projectmanager strategische communicatie en marketing, zowel bij een adviesbureau als zelfstandig.
René Kwant begon zijn loopbaan als theoloog en heeft al jarenlang veel belangstelling voor kunst en cultuur. Zijn komst valt samen met een nieuwe beleidsperiode waarin tenminste het huidige succes gecontinueerd zal moeten worden.
De afdeling Publiekszaken zal zich onder andere richten op grotere bekendheid en toegankelijkheid van de collectie en de diensten van het museum, een scherper profiel van het museum en werving van sponsoren.

Museum Het Valkhof bezit een grote en belangrijke verzameling Romeinse archeologie, oude kunst uit Nijmegen en omgeving en moderne kunst.
Met 100.000 bezoekers per jaar behoort het tot de grotere regionale musea. Sinds de opening op 15 september 1999 ontving het museum zo’n 872.000 bezoekers.
Het museum is gevestigd in een modern gebouw van de architect Ben van Berkel en is gelegen aan de rand van het Valkhofpark.

Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen, T: 024-3608805. www.museumhetvalkhof.nl

Open: di-vrij: 10-17; za, zo, feestdagen 12-17 uur