Reserveer nu een sprinter in de bieb.!

Nijmegen, 25 juni 2007

Nieuwe service voor leden Bibliotheek Gelderland Zuid: reserveren van sprinters

Regelmatig gaven klanten van Bibliotheek Gelderland Zuid te kennen dat ze graag sprinters (actuele boeken met een uitleentermijn van 2 weken) wilden reserveren. Bibliotheek Gelderland Zuid geeft aan deze wens graag gehoor: vanaf 1 juli 2007 kunnen voortaan ook sprinters worden gereserveerd
Op de website www.obgz.nl  kunt u onder het kopje Actueel alle sprinters bekijken.

Voor het reserveren van sprinters is wel een e-mail adres nodig. Om de omloopsnelheid van de sprinters hoog te houden en zoveel mogelijk mensen te laten genieten van actuele boeken, is het van belang dat niet onnodig tijd verloren gaat. Wanneer de ophaalberichten per post worden verstuurd kost dit een dag (en soms wel twee). Vandaar dat als voorwaarde wordt gesteld dat het ophaalbericht per e-mail moet kunnen worden verstuurd.

Wanneer u van de mogelijkheid van het reserveren van sprinters gebruik wilt maken, kunt u bij de balie van de bibliotheek uw e-mail adres doorgeven. Wanneer een gereserveerd boek voor u klaar staat krijgt u bericht per e-mail dat het boek kan worden opgehaald.
De termijn waarbinnen de sprinter moet worden opgehaald is korter dan bij materialen met een langere uitleentermijn, namelijk 2 dagen vanaf het moment dat het bericht is verstuurd. Deze verkorte ophaaltermijn is nodig om de boeken snel te laten rouleren.

Bron: Bibliotheek Nijmegen