Nijmegen, februari 2010
Op 25 februari 2010 viert “Claudius” zijn 40 jarig jubileum.
In 1970 is Restaurant “Claudius” geopend aan de Bisschop Hamerstraat in het centrum van Nijmegen, en is inmiddels het oudste restaurant met dezelfde eigenaar in Nijmegen, de oudste stad van Nederland, de stad van de Bataven.
De naam “Claudius” komt van een Batavier die als eerste Nijmegenaar burgerrechten kreeg vanwege zijn zakelijke verdiensten met de Romeinen. Als onderscheiding kreeg hij de naam Claudius Civilis. Van 1975 t/m 1982 heeft Frans ook nog op verzoek van de gemeente restaurant de Belvedère geëxploiteerd. In 1979 kreeg “Claudius” als eerste restaurant in Nederland de Zilveren Hoffelijkheidspluim uitgereikt door het Bedrijfschap Horeca. De formule uit 1970 blijkt tot op heden een gouden greep.
“Claudius” is een “no-nonsens zaak”
Het vlees, dé specialiteit van “Claudius”, komt van de houtskoolgrill die midden in het restaurant staat. Frans laat voor het grillen het vlees aan tafel zien, zodat de gast precies krijgt wat hij besteld heeft. De saladewagen komt aan tafel waarbij men zelf een salade kan samenstellen en een dressing kan kiezen.
Bij het hoofdgerecht worden warme seizoensgerechten geserveerd.Het aspergeseizoen is zeer populair. Door de constante en goede kwaliteit komen veel gasten en 4-daagse lopers graag terug. Ook binnen het bedrijfsleven is “Claudius” bekend als hét restaurant waar je niet voor verrassingen komt te staan.
40 jarig jubileum
Wij willen met name Frans Kuiken in het zonnetje zetten, daar hij degene is die al 40 jaar met veel succes aan het roer, lees “grill “ staat. Aan het 40 jarig jubileum, zal de nodige aandacht worden besteed. Zoals je met je verjaardag een nieuw pak of nieuwe jurk krijgt, heeft “Claudius” een facelift gekregen voor het 40 jarig jubileum. De muren strakker, en het geheel helemaal opgefrist.
Om dit jubileum te vieren zal Dhr. Ronald Migo directeur van de Kamer van Koophandel op donderdag 25 februari Frans een oorkonde van de Kamer van Koophandel overhandigen en daarbij het startschot geven voor onze feestdagen, want vervolgens gaan we een paar dagen op een ludieke manier feest vieren. Wij houden onze eigen “Claudius” proeverij, en noemen het: “Proeven aan de Bataafse Tafel”.
Proeven aan de Bataafse Tafel
Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 februari, kan men vanaf 16.00 uur kennis maken met kleine gerechtjes van onze eigen menukaart, ( v.a € 3.= ) een drankje, een wijnproeverij met wijnen van onze uitgebreide wijnkaart. Voor deze dagen kan niet gereserveerd worden, maar men kan gewoon gezellig binnen komen lopen, en aanschuiven aan de “De Bataafse Tafel”.
Restaurant “Claudius” is dinsdag t/m zondag open vanaf 18.00 uur.
Voor meer informatie: www.restaurantclaudius.nl
Rubriek Restaurants