Maak met je sportproject kans op €10.000,-!

Arnhem, 26 september 2008

Richard Krajicek Foundation Award;
maak met je sportproject kans op €10.000,-!

Op 11 februari 2009 reikt Richard Krajicek de prijs uit voor het leukste en meest educatieve sportproject voor kinderen en jongeren. De winnaar krijgt €10.000,- én de Krajicek Award, die voor de vijfde keer wordt uitgereikt.

Jongeren, maar ook scholen, sportverenigingen, buurt- en welzijnsorganisaties, instellingen voor kinderopvang, gezondheidszorg en gemeenten kunnen meedingen naar de Richard Krajicek Foundation Award. Zij moeten daarvoor een sportproject inzenden, waarmee kinderen hun fysieke, mentale én sociale vaardigheden ontwikkelen.

Voorwaarden
De activiteiten moeten aansluiten bij de thema’s uit ‘Meedoen door sport’ van het Ministerie van VWS. In ieder geval moeten kinderen en jongeren een belangrijke rol hebben bij het bedenken, de organisatie, de uitvoering of de begeleiding van de activiteit.
– Activiteiten uitgevoerd in 2008 voor jeugd van 4-23 jaar en hun opvoeders;
– meedoen, ook met fysieke of mentale beperkingen bij een (reguliere) club, of;
– meedoen van verschillende culturen of;
– meedoen om gezonder te leven (bewegen en voeding) of;
– meedoen binnen de stad, wijk of buurt (meer samenwerken, beter met elkaar omgaan);
inzenden moet vóór 15 november 2008

Wat moet men doen?
Eerst is er een provinciale voorronde in januari 2009. De winnaar daarvan wint €1.000,-, mag de provincie vertegenwoordigen op de landelijke finale én maakt kans op de hoofdprijs van €10.000,-!

Databank Opvoeding door sport
De inzendingen worden opgenomen in de Databank Opvoeding door sport om zo als voorbeeld en inspiratie te dienen voor anderen. De databank is te vinden op www.nisb.nl/opvoedingdoorsport

Door wie georganiseerd?
De Richard Krajicek Foundation, het Nederlands Jeugdinstituut/NJi (Afd Educatie&Opvang) en het NISB organiseren de Richard Krajicek Foundation Award 2008 in opdracht van het ministerie van VWS. Om leuke en leerzame sportactiviteiten voor de jeugd te stimuleren heeft het ministerie van VWS in 2004 de Richard Krajicek Foundation Award ingesteld. De Gelderse voorronde wordt georganiseerd door de Gelderse Sport Federatie.

Informatie
Een inzendformulier en meer informatie over de voorwaarden, de procedure, de prijzen en de jury is te vinden op de sites http://www.krajicek.nl/rkfaward  en op http://www.nji.nl/rkfaward  U kunt ook terecht bij Pieter Paul Bakker van het Nederlands Jeugdinstituut/NJi (Afd Educatie&Opvang). Telefoon (030) 230 63 11, e-mail p.bakker@nji.nl

Rubriek Sport