Ridderdagen in Museum Het Valkhof, 2 t/m 5 jan

Ridderdagen in Museum Het Valkhof

Kom op 22 december en 2, 3, 4 en 5 januari 2020 in je mooiste ridder- of prinsessenkleding naar de Ridderdagen in Museum Het Valkhof in Nijmegen! Deze vijf dagen in de kerstvakantie zijn gevuld met allerlei spannende activiteiten voor jong èn oud ter gelegenheid van de interactieve familietentoonstelling Middeleeuws Vernuft.

Spectaculaire vuurshow in vol ornaat

Alle bezoekers worden tijdens de Ridderdagen (behalve op 5 januari) verwelkomd met een spectaculaire vuurshow van middeleeuwse vuurspuwers. Haal je stoere cape, kleurrijke jurk, of versierde kroon uit de kast, want alle bezoekers zijn welkom het museum in middeleeuwse stijl te bezoeken. Wil je er extra feestelijk – of bijzonder – uitzien? Kom binnen naar de schminker en laat je omtoveren tot een echte ridder, prinses of draak.

Dansen en vechten

Verder kun je genieten van romantische ballades en opzwepende dansliederen uit vervlogen tijden verzorgd door het middeleeuws muziekgezelschap Datura. Ben je niet zo van het dansen maar voel je je echt een ridder in spe? Baroen vertelt je precies hoe je vecht gehuld in zo’n stoer, maar zwaar, harnas en hoe je jezelf verdedigt tegen andere slimme ridders. Durf jij mee te doen aan de ridderworkshop? Kom dan zeker langs op 3 januari!

De uitvinders

Klaar met de rooskleurige versie van de middeleeuwen en benieuwd hoe mensen 1000 jaar geleden ècht leefden? Jaap Robben schreef er samen met Susanne Roos de theatervoorstelling ‘De uitvinders van de middeleeuwen’ over. Zeer geschikt voor nieuwsgierige kinderen! Bezoek deze grappige en originele theatervoorstelling op 22 december en 5 januari. Reserveer je plekje op de dag van je bezoek aan de kassa.

Het zwaard van Koning Arthur

Eenmaal gehuld in je beste middeleeuwse outfit, bewust van de vernuftige uitvindingen en het uitdagende ridderleven, kun je de strijd van de tentoonstelling aan. Leer hier nog meer over deze bewogen tijd, bouw kastelen, verdedig je stad en lans je tegenstander van het paard. Denk je aan het einde van de dag echt alles te weten over de middeleeuwen? Kraak dan de code en probeer het zwaard van Koning Arthur uit de steen te trekken. Is het gelukt? Betreed de troon, ga op de foto en deel je overwinningsmoment met #museumhetvalkhof.

Het aanbod in activiteiten verschilt per dag, dus raadpleeg voor je bezoek even de activiteitenkalender op de site van Museum Het Valkhof. Is je vakantie al volgepland? De tentoonstelling Middeleeuws vernuft is nog tot zondag 3 mei te bezoeken!

Meer informatie: www.museumhetvalkhof.nl

Museum Het Valkhof,
Kelfkensbos 59, Nijmegen, Tel 024-360 88 05