Nieuwe daghoreca mogelijk in Ringstraten

Nijmegen, 24 juni 2008

Het college van burgemeester en wethouders wil nieuwe daghoreca in de Van Broeckhuysenstraat en Van Welderenstraat. Het horeca-aanbod in het centrum kan worden uitgebreid met lunchgelegenheden gericht op zakelijke bezoekers uit de Singels en bezoekers van de Ringstraten.

In de schil rond het centrum (Canisius-, Oranje-, van Schaeck Mathon-en Nassausingel) zijn veel kantoorpanden gevestigd. Hier is een groot aantal mensen werkzaam, voor wie op dit moment weinig geschikte daghoreca in de nabijheid is. De dichtstbijzijnde voorzieningen, zoals in de Molenstraat, zijn namelijk vooral gericht zijn op avondhoreca. De zakelijke bezoekers zijn dus potentiële gebruikers van nieuwe ‘lichte’ horeca in de vorm van lunchrooms, broodjeszaken en koffiebars.

De Van Broeckhuysenstraat en Van Welderenstraat, waar nauwelijks (dag)horeca gevestigd is, komen in aanmerking als locatie, met een maximum van twintig procent aan horecabedrijven in een bouwblok. Het college wil vooral nieuwe formules stimuleren, om een gevarieerd aanbod in het centrum te creëren en de aantrekkingskracht van de Ringstraten te vergroten.

Hiermee stelt het college wijziging voor in het bestaand beleid, dat alleen nieuwe horeca toestaat in de zogenaamde accentgebieden, zoals de Grote Markt, Mariënburg/Koningsplein, Kelfkensbos en Molenstraat.

Het voorstel wordt vrijgegeven voor inspraak en ligt vanaf 2 juli ter inzage bij het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis in de Stadswinkel.

Bron Gemeente Nijmegen