RINGSTRATENLOOP door Nijmegen

ringstratenloop-5sept-07-074-600.jpg
Lopers tijdens de Ringstratenloop op de Voerweg, 5 september 2007

Nijmegen, 5 september 2007 – De eerste Ringstratenloop is een feit.  Een grote groep sportieve hardlopers liep  tweemaal het uitgezette parcours door de ringstraten van Nijmegen.  
Er waren 350 inschrijvingen en de opkomst was groter dan verwacht.  Helaas was het weer spelbreker voor grote aantallen publiek, maar de sfeer was uitstekend.
De drie winnaars bij de mannen waren Robert Roelfsema, Wim Noorduin, Vincent Horstink, en  bij de vrouwen: :Desiree Wierper, Barbara en Wietske Klomp
Voor de Hoge Hakkenloop was er slechts 1 inschrijving: mevrouw Annie van Dooren. Zij zou op hakken van 9 cm gaan lopen. Mevrouw van Dooren krijgt een eervolle vermelding in de Ringstraten Nieuwsbrief. De vloer op Kelfkensbos was overigens door de regen te glad om de hoge hakkenloop uit te voeren. Op naar de Ringstratenloop & Hoge Hakkenloop 2008.
 
Persbericht, 4 juli 2007

Hardloopwedstrijd  door de ringstraten van Nijmegen
& Hoge Hakkenloop op plein Kelfkensbos
Woensdag 5 september 2007
aanvang 19.00 uur

Op 5 september a.s. wordt er door de Federatie Ringstraten Nijmegen een hardloopwedstrijd door alle Ringstraten gehouden. Het wordt een gezellig en tegelijkertijd een serieus evenement in de binnenstad van Nijmegen.

Om 19.00 uur is de start op het plein Kelfkensbos en dan gaat het door de Hertogstraat, Van Broeckhuysenstraat, Van Welderenstraat, In de Betouwstraat, Bloemerstraat, Houtstraat, Lange Hezelstraat, Yvensplein, Nieuwe Markt, langs het spoor, Waalkade, Voerweg om uiteindelijk, na 2 van dergelijke rondjes, op het Kelfkensbosplein weer te eindigen.

Totale afstand: 7,5 km.

Na afloop van de prijsuitreiking van de hardloopwedstrijd, is er rond 20.15 uur nog een Hoge Hakkenloop van 50 meter, op het plein van Kelfkensbos. Wie met de hoogste hak over de finish gaat (meer dan 5 centimeter!) heeft gewonnen.

De horeca van Kelfkensbos zorgt tijdens en na afloop van de wedstrijd voor een hapje en een drankje op het plein.

Deelname kosten bedragen voor de hardloopwedstrijd € 3,50 en voor de hoge hakkenloop € 5,–. Tot half 7 is het ook mogelijk voor een euro meer, ter plekke in te schrijven.

Vanaf heden kunt u zich inschrijven en uw startnummer ophalen bij een aantal winkeliers in de Ringstraten, te weten:
– Logger Totaal Gemak, in de Houtstraat
– Runnersworld, Bloemerstraat
– Tweehuysen Schoenmakerij, In de Betouwstraat
– Podium, Van Welderenstraat
– Westers Kantoorvakhandel, Van Broeckhuysenstraat
– Leenders, Kantoormachines BV, Hertogstraat 
     
Evenement: Ringstratenloop 2007
Datum: 5 september 2007
Start: 19.00 uur
Startplaats: Kelfkensbos
Kosten: € 3,50 per deelnemer
    
ringstratenloop-5sept-07-012-600.jpg
Start van de Ringstratenloop op Kelfkensbos, 5 september 2007