Rolling Stonesstraat in Lent

Nijmegen, 23 oktober 2007

Onthulling straatnaambord Rolling Stonesstraat

Eind oktober 2007 wordt het nieuwe voorzieningenhart De Ster in de wijk Visveld in Lent in gebruik genomen. Het voorzieningenhart wordt de centrale plek van straatnaambord van de Rolling Stonesstraat. Dit bord werd afgelopen zomer door de in Nijmegen optredende Rolling Stones van handtekeningen voorzien.

Voorzieningenhart De Ster wordt de plek voor een kinderopvang, een consultatiebureau en basisschool Het Talent. Daarnaast wordt het een trefcentrum waar de wijkbewoners kunnen sporten en evenementen kunnen bezoeken.

Aangezien de Rolling Stonesstraat op een steenworp afstand van het voorzieningenhart ligt, vond het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen het gepast om het straatnaambord een prominente plek in de Ster te geven. Op deze manier kunnen alle wijkbewoners het bord met de Stoneshandtekeningen van dichtbij bewonderen.

Vooruitlopend op de officiële opening van De Ster op zaterdag 12 april 2008 onthult burgemeester Thom de Graaf op dinsdag 30 oktober het straatnaambord. Samen met de leerlingen van basisschool Het Talent onthult burgemeester De Graaf daarna ook een door hen gemaakt mozaïek dat de vorm heeft van een hart. Dit krijgt net als het straatnaambord een mooie plaats in de centrale hal van De Ster.

Bron: Gemeente Nijmegen –  Nijmegen-Noord