‘Romeins Geurend Goud’ Verrijkt Nijmegen als Hedendaags Kunstwerk

Dit najaar slaan de werkgroep ‘Hortus Civitatis’ en beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen de handen ineen voor een bijzonder groen project. Ze zullen op meerdere locaties in Nijmegen Romeinse bloemen en kruidenzaden inzaaien, te beginnen bij stadspark ‘Groene Perron’ in Nijmegen Oost.

romeins geurend goud nijmegen 2023

Herbeleef Romeinse Geuren

Met het oog op het honderdjarige jubileum van de Radboud universiteit, dat in oktober en november wordt gevierd, wil de werkgroep de Romeinse geurbeleving naar Nijmegen brengen. De actie maakt deel uit van een groter initiatief om de ‘Groene corridor’ en het historische Romeinse wegennet met geurende kruidenplanten te verbinden.

Een Ervaring Voor Iedereen

Niet alleen studenten van de Radboud universiteit zullen profiteren van dit unieke landschapskunstwerk. Ook bewoners en spontane wandelaars in de stad zullen de mogelijkheid krijgen om deze bijzondere Romeinse geuren te ervaren.

Partners en Dankbetuigingen

De realisatie van dit project is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen (Hartje Nijmegen) en Peter de Groot van Biodivers, Natuurzaden. Hun steun en expertise hebben bijgedragen aan het verwezenlijken van dit visionaire idee.