Het Romeinse Rijk komt tot leven! – Zomer 2019

Heilig Landstichting, zomer 2019

Het Romeinse Rijk komt tot leven!

In Museumpark Orientalis kun je deze zomer de échte Romeinse sfeer beleven. De Romeinse straat in Orientalis, gebaseerd op een Romeinse stadstraat in Jeruzalem, komt van 6 juli t/m 25 augustus tot leven. Er zijn verschillende optredens, activiteiten voor jong en oud en festivals uit verschillende periodes van het Romeinse Rijk, met re-enactors uit heel Europa.

De hele Romeinse Zomer kunnen kinderen zich verkleden als Romein en meedoen aan een Romeinse soldatentraining. Een Romeinse legionair gaat testen wie er geschikt zijn als rekruut voor zijn leger. Hij beoordeelt met een leuke test hoe snel, fit en slim de kinderen zijn. Er kan ook een legionairsdiploma worden verdiend.
Bij de kassa kan er een Romeinenrugzak worden meegenomen (max. 2 per volwassene), waarmee aan de hand van leuke opdrachten een route door het park kan worden afgelegd. De hele zomer worden de rugzakjes gratis aangeboden.

Aan de ouders is ook gedacht, want zij kunnen heerlijk ontspannen bij de Romeinse schoonheidssalon. Hier staat een Romeinse dame voor je klaar en kun je genieten van een gratis massage of je haar laten opsteken in Romeinse stijl. De schoonheidssalon is vanaf 9 juli elke dinsdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Om je bezoek in Romeinse stijl af te sluiten, kun je bij de Romeinse herberg neerstrijken voor een drankje of maaltijd.

Vanaf 6 juli is er dus van alles te doen in Orientalis. Het Via Romana festival vindt plaats van 6 t/m 11 augustus en het Romani Festum van 24 t/m 25 augustus.

Kijk voor tijden en programmering op www.museumparkorientalis.nl.

Tijdens de Vierdaagseweek van 15 t/m 19 juli is Museumpark Orientalis gesloten.

Het dagprogramma vindt u op

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2, 6564 BL Heilig Landstichting 024-3823110

Agenda Nijmegen