Nieuwe openbare ruimtes in de bibliotheek

Nijmegen, augustus 2008

Nieuwe openbare ruimtes in de bibliotheek beschikbaarOp donderdag 2 oktober om 16.00 uur opent Bibliotheek De Mariënburg de Eerste en Tweede Kamer. Deze twee ruimtes zijn beschikbaar voor zowel bezoekers als organisaties. De eerste gebruiker heeft zich al gemeld, de Kinder- en Jongerenrechtswinkel.

De kamers zijn geschikt voor allerlei doeleinden. Bezoekers kunnen er rustig studeren en/of gratis gebruik maken van internet met eigen laptop. Reserveren van de ruimte is mogelijk, maar niet altijd noodzakelijk, als de ruimte vrij is kan iedereen er gaan zitten.

Bibliotheek Gelderland Zuid wil graag samenwerken met organisaties die in de lijn liggen van de informatie- en adviesfunctie die zij heeft. Voor deze organisaties bieden de Eerste en Tweede Kamer een centrale locatie voor bijvoorbeeld eigen spreekuren. Ook valt te denken aan informatiebijeenkomsten, trainingen of bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding. De Kinder- en Jongerenrechtswinkel zijn al aanwezig op vaste middagen voor informatie en advies.

Bibliotheek De Mariënburg is een aantrekkelijke openbare ruimte. Dagelijks komen er gemiddeld 1500 bezoekers. Het is gelegen in het centrum van Nijmegen, tussen winkelend publiek en naast eetgelegenheden en culturele instellingen, op loopafstand van het Centraal Station.

De Eerste en Tweede Kamer bevinden zich in de Centrale Bibliotheek De Mariënburg, links achter de muziekafdeling en zijn beschikbaar tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Mail voor reserveren naar: Eerstekamer@obgz.nl of Tweedekamer@obgz.nl of bel met (024) 327 49 11