Samba Schutte met Hakili Jambar, 24 jan

SAMBA SCHUTTE met Hakili Jambar
Cultureel centrum De Kinkel, zaterdag 24 januari 2009 

Samba is met een breed en uniek perspectief geboren. Hij komt uit de twee werelden van Europa en Afrika en is opgegroeid met zowel de islam als het christendom.
Komend uit de twee werelden van Europa en Afrika, getogen binnen de culturen van de islam en het christendom is Samba met een breed en uniek perspectief geboren.

Samba Schutte, afkomstig uit Mauritanië en opgegroeid in Ethiopië, is het meest opzienbarende theatertalent van dit moment. In 2001 verhuist hij naar Nederland waar hij zich wil gaan wijden aan zijn passie: entertainen. Nog datzelfde jaar presenteert hij zich als stand-up comedian. Eerst nog in het Engels, maar na verloop van tijd kiest hij voor het Nederlands en ontwikkelt hij zich snel tot een verfrissende, vernieuwende en authentieke cabaretier. In 2005 treedt hij toe tot het gezelschap van de Comedy Explosion en een jaar later wint hij met zijn voorstelling Kun Min Woni An (Dit is wie ik ben) alle prijzen op het Leids Cabaret Festival. Samba Schutte, die ook speelde in België, Roemenië, Zuid-Afrika, Kenia en de Verenigde Staten, brengt inmiddels zijn eerste avondvullende voorstelling voor het voetlicht. In Hakili Jambar, een zoektocht naar zijn innerlijke kracht, combineert Samba theater en comedy, Afrika en Nederland, verhaal en dans. Hij vertelt over zijn jeugd, zijn eerste jaren in Nederland en steeds betrekt hij de wijze woorden van zij opa bij de verhalen. Dialogen met het publiek leiden tot knappe improvisaties en hilarische situaties. Niet voor niets wordt hij vergeleken met de grote namen binnen het cabaret.

Deze voorstelling begint om 20.30 uur in de zaal van cultureel centrum De Kinkel op zaterdag 24 januari. Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar via onze voorverkoopadressen Arends Optiek en Boekhandel Polman in Bemmel en tot 24 uur van tevoren te bestellen via de website, www.topbemmel.nl