Samenwonen in Nijmegen: dit moet je regelen

Ga jij binnenkort samenwonen in Nijmegen, of denken jullie hierover na? Dan zijn er natuurlijk verschillende zaken die je moet regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afsluiten van verzekeringen en abonnementen. Hieronder bespreken wij een aantal belangrijke zaken die jullie moeten regelen voordat je gaat samenwonen in Nijmegen.

samenwonen in nijmegen

1. In- en uitgaven bijhouden

Jullie gaan samenwonen, gefeliciteerd! Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat alle administratie op orde is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overzicht van de inkomsten en uitgaven. Dit is erg belangrijk omdat je natuurlijk de vaste lasten moet betalen zoals de hypotheek en verzekeringen.

Het is handig om hier samen met je partner goed over te hebben. Hoe gaan jullie het doen met kosten? Delen jullie de kosten? Wat verdient de een en wat verdient de ander? Ook kunnen jullie ervoor kiezen om een gezamenlijke rekening te openen, dit kan erg handig zijn. Zorg er dus voor dat jullie administratie op orde is, dit geeft rust en je weet waar je aan toe bent. 

2. Verzekeringen regelen

Bij een eigen huis horen bepaalde verzekeringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opstal- en een inboedelverzekering. Een inboedelverzekering is een van de belangrijkste verzekeringen die je kunt hebben. Met een inboedelverzekering zorg je ervoor dat jouw inboedel verzekerd is voor verschillende schades. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brand- en inbraakschade. Ben jij geïnteresseerd in een inboedelverzekering, dan kun je snel en gemakkelijk een goedkope inboedelverzekering zoeken, zodat jullie inboedel optimaal verzekerd is. 

3. De nodige abonnementen en contracten afsluiten

Zoals hierboven al een aantal keer benoemd werd, zijn er verschillende maandelijkse uitgaven waar je rekening mee moet houden. Zo heb je verzekeringen, hypotheekkosten en natuurlijk verschillende abonnementen en contracten. Denk daarbij aan het afsluiten van een energiecontract, zodat je op het moment van verhuizen wel aangesloten bent bij een leverancier.

Ook is het belangrijk om alvast een internetabonnement af te sluiten. Dit zijn natuurlijk belangrijke zaken die je geregeld moet hebben. Ben jij benieuwd naar het goedkoopste internet voor thuis? Dan kun je gemakkelijk en snel een vergelijkingssite gebruiken. Op deze manier weet jij zeker dat je niet te veel betaalt voor jouw internetabonnement.

4. Inrichting

Zodra de bovenste punten geregeld zijn, kun je denken aan de leukere dingen. Je kunt namelijk beginnen met de inrichting! Zorg ervoor dat jullie samen voor ogen hebben hoe jullie nieuwe woning eruit moet komen te zien. Je kunt hiervoor inspiratie opdoen in woonwinkels of op internet. Maak desnoods een moodboard en koop op basis hiervan jullie inrichting. Jullie moeten je natuurlijk helemaal thuis kunnen voelen in jullie nieuwe stulpje!