Schaatsen meren regio Nijmegen gevaarlijk


Schaatsen op de Hatertse Vennen, zondag 5 februari 2012

Foto’s schaatsen Hatertse Vennen

Regio, 2 februari 2012

Schaatsen op meren van RGV recreatiegebieden gevaarlijk!

Overal in Nederland neemt de schaatskoorts toe. Zo ook op de Veluwe en in het Rijk van Nijmegen. De meren van de RGV recreatiegebieden lenen zich bij strenge vorst voor een schaatstocht. Echter is het schaatsen altijd op eigen risico. Momenteel is het ijs nog zeer onbetrouwbaar en is het schaatsen en/of het betreden van het ijs zeer gevaarlijk.

Bij de toegangen van alle RGV recreatiegebieden zijn borden geplaatst met daarop de melding ‘gevaarlijk ijs’. Op sommige meren ligt nog helemaal geen ijs, zoals op Bussloo, de Berendonck en Rhederlaag. Op Strand Nulde en Strand Horst ligt wel ijs. Echter is door de sterke wind ijsvervorming ontstaan waardoor er hoogteverschillen zijn. Daarnaast is het ijs hier nog dun en dus onbetrouwbaar.

Net als zwemmen in de zomer is het schaatsen in de winter op de meren van de RGV recreatiegebieden altijd op eigen risico. RGV geeft dus geen adviezen af of het veilig is om te schaatsen. Daarom zal zelfs bij goed ijs een bord met de melding ‘gevaarlijk ijs’ geplaatst zijn.

RGV beheert en exploiteert de recreatiegebieden Bussloo, Heerderstrand, Kievitsveld, Rhederlaag, Nieuw Hulckesteijn, Strand Horst, Strand Nulde, Surfoever Hoge Bijssel, Zandenplas en Zeumeren op de Veluwe en Berendonck, Groene Heuvels, Mookerplas en Wylerbergmeer in het Rijk van Nijmegen.

Meer informatie op www.rgv.nl/.